Mekanlar-Şefler

Gastronometro’da gerçekleştirilen akşam yemeği iki ülke arasında lezzet köprüsü kuruldu

 

 Metro Türkiye ile İtalyan Yemekleri  Türkiye’nin Yerel Lezzetleriyle Buluştu

 İtalyan Mutfağı Haftası Kapsamında, İstanbul İtalya Başkonsolosluğu ve Metro Türkiye bünyesi altındaki Türkiye’nin ilk gastronomi keşif platformu Gastronometro iş birliği ile düzenlenen özel akşam yemeği, İtalyan yemekleri ile yerel lezzetlerin buluşmasına sahne oldu. İtalyan şefler Claudio Chinali, Giancarlo Gottardo, Matteo Bertuletti, Luca de Astis ve Fabio Brambilla’nın hazırladığı İtalyan lezzetlerinin her biri Balıkesir’in kıvırcık kuzusu, pastırma, sumak, Anadolu mandalinası ve Ege sızma zeytinyağı ile daha da eşsiz bir tada büründü.

16 Kasım 2022, İstanbul – 30 yılı aşkın bir süredir Türk mutfak kültürünü korumak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla çalışan Metro Türkiye, yerel ve Coğrafi İşaretli ürünler için öncü çalışmalar gerçekleştirmeye devam ediyor, ülkemizin değerlerine sahip çıkma misyonuyla özgün doğa koşullarında yetiştirilen coğrafi işaret tescilli ürünlerin korunmasına, ulusal ve küresel çapta tanıtılmasına öncülük ediyor. Metro Türkiye, Türk mutfağını geleceğe taşıma ve Türk şeflerini hak ettikleri yere getirme amacıyla hayata geçirdiği Türkiye’nin ilk gastronomi keşif platformu Gastronometro’da şefler ve uluslararası gastronomi dünyası arasında bir köprü kuruyor.

Metro Türkiye ve Gastronometro, bu köprülere bir yenisini daha ekleyerek İtalyan Mutfağı Haftası kapsamında 15 Kasım akşamı düzenlenen özel akşam yemeğinde İtalyan lezzetleri ile yerel lezzetleri buluşturdu. Türkiye’de yaşayan İtalyan şefler; Claudio Chinali, Giancarlo Gottardo, Matteo Bertuletti, Luca de Astis ve Fabio Brambilla’nın ülkemizin yerel ürünleriyle yorumladıkları İtalyan yemekleri,  seçkin konukların beğenisine sunuldu. Hazırlanan İtalyan lezzetlerinin her biri Balıkesir’in kıvırcık kuzusu, pastırma, sumak, Anadolu mandalinası ve Ege sızma zeytinyağı ile daha da eşsiz bir tada büründü.

Türk ve İtalyan Lezzetlerini Birleştiren Özel Menü

İtalya Dışişleri Bakanlığı ve Uluslararası İş Birliği Bakanlığı tarafından bu yıl 7. kez düzenlenen İtalyan Mutfağı Haftası kapsamında Metro Türkiye, Gastronometro’da çok özel bir akşam yemeğine ev sahipliği yaptı. Metro Türkiye CEO’su Sinem Türüng, İtalya İstanbul Başkonsolosu Elena Clemente’nin katılımıyla gerçekleşen akşam yemeği, Türkiye’nin yerel ürünleriyle zenginleşen lezzetleriyle dikkat çekti. İstanbul’da yaşayan beş ünlü şefin Türkiye’ye özgü dokunuşlarıyla başlangıçtan ana yemeğe ve tatlıya tüm menü, Türk ve İtalyan lezzetlerini buluşturdu.

İtalyan şefler; Claudio Chinali, Giancarlo Gottardo, Matteo Bertuletti, Luca de Astis ve Fabio Brambilla’nın birlikte hazırladığı menünün ana yemekleri Çıtır Pastırmalı Kabak ve Biberiyeli Risotto ile Gorgonzola Fondü ve Kudüs Enginar üzerinde Kıvırcık Kuzu oldu. Kayseri’nin pastırması ile Balıkesir’in kıvırcık kuzusunun kullanıldığı ana yemek öncesi ise başlangıç olarak konuklara Ege’nin sızma zeytinyağlı sebzeleri ve Anadolu’nun mandalinalarıyla lezzeti artırılmış marine levrek ile Türkiye’nin birçok yerinde yetişen sumakla marine edilmiş kereviz eşliğinde parmesanlı ördek ikram edildi. Tatlı olarak ise portakal jölesi ile bademli sabayon soslu kış meyveleri gecenin lezzetine lezzet kattı. Divan Portakalı Çikolatalı ile Kavrulmuş Fıstıklı Çikolata da yerel tatları barındıran içerikleriyle konukların beğenisine sunuldu.

Türk mutfak kültürünü geleceğe taşıyacak olan şeflerimizin her zaman arkasında olduklarını ve destekleyici projelerini sürdürmeye devam ettiklerini belirten Metro Türkiye CEO’su Sinem Türüng, “Gastronomi dünyası için bir eğitim, Ar-Ge ve sektörün buluşma merkezi olarak konumlandırdığımız Gastronometro’da 7 yılı aşan yolculuğumuzda sayısız çalışmaya imza attık. Gastronomi dünyasından uluslararası marka okullar ile iş birlikleri yaptık, MICHELIN Yıldızlı şefleri ağırladık, onları genç şefler ile buluşturarak deneyimlerini aktarmalarını sağladık, sektör profesyonellerini, müşterilerimizi, tedarikçilerimizi, aşçılık okulu öğrencilerini bir araya getirdik, atölye çalışmaları ve seminerler düzenledik, uluslararası yarışmalara katılan ekiplere destek olduk. Son olarak Türk mutfağının dünya gastronomi arenasında hak ettiği değeri görebilmesi vizyonuyla MICHELIN Rehberi’nin partneri olduk. Bu kapsamda MICHELIN Rehberi’ne giren restoranlarımızla Gastronometro çatısı altında bir araya geldik ve şeflere restoranlarının girişlerinde gururla sergileyecekleri plaketlerini teslim ettik. Saymakla bitiremeyeceğimiz daha nice çalışma ve projeyle ülkemizin gastronomi ekosistemine değer kattık. Geçtiğimiz ay, Almanya’nın en genç MICHELIN Yıldızlı kadın şefi Julia Komp’u Gastronometro’da ağırladık. Bugün de İtalya Başkonsolosluğu’nun İtalyan Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında, ünlü İtalyan şefler; Claudio Chinali, Giancarlo Gottardo, Matteo Bertuletti, Luca de Astis ve Fabio Brambilla’yı ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk. İki kültürün yeni tariflerle bir araya gelmesi, Türk mutfağının vazgeçilmez değerlerinin İtalyan lezzetlerini süsleyerek sofralarda yer alması gurur verici.” dedi.

Metro Türkiye Hakkında

Loading

Zerrin Özcan
Paylaş :

Comment here