HaberlerSağlık

Çölyak hastalığının belirtilerini azaltmak için neler yapılmalı

Öncelikle çölyak hastalarının glüten bulunan gıdalardan uzak durması büyük önem taşıyor. Bu hastalık, her ne kadar ömür boyu sürebilecek bir ince bağırsak rahatsızlığı olarak bilinsede, glütensiz diyetler ile hastalığın belirtilerini büyük ölçüde azaltmak ya da gidermek mümkün olabiliyor. Zamanla iltihap düzeliyor ve emilim normale dönebiliyor. Bu sebeple çölyak hastalarının beslenmelerinde glütensiz ürünler tercih etmesi gerekiyor.Glütensiz diyete ömür boyu uyum sağlanması, besinsel eksikliklerin saptanması ve tedavi yöntemine dahil edilmesi gerekiyor. Ayrıca düzenli klinik ve laboratuvar testlerinin yapılması büyük ölçüde önem taşıyor.

Çölyak hastalığı olan, glütene karşı hassasiyeti bulunan, huzursuz bağırsak sendromuna sahip ve hormonsal rahatsızlıklar yaşayan kişiler sevilen lezzetlerle vedalaşmak zorunda değil. NOG (NO Gluten)’nin çapraz bulaşma riskini ortadan kaldırmak adına özel olarak ürettiği glütensiz ürünleri ile hem lezzetli hem de keyifli gıda alternatiflerine gönül rahatlığıyla ulaşabiliyorlar.

Peki nedir bu ürünler diye soracak olursak; Günlük temel ihtiyaçlarımızı ve beslenme listemizi çıkaracak ürün grupları olarak sınıflandırabiliriz. Örneğin; güne NOG Mısır gevreği ile içerisine eklenmiş kurutulmuş meyveler veya kırmızı meyveler tercih edilerek sağlıklı bir kahvaltı ile güne başlayabiliriz. Klasik alışkanlıklardan vazgeçemem diyenler için ise beyaz peynir, zeytin, yeşillik çeşitleri, yumurta ve NOGKarabuğday Unundan yapılmış glütensiz ekmek ile güne başlamak mümkün. Ara öğün olarak keyifli ve lezzetli atıştırmalık olan, glüten içermedikleri için sindirme destek sağlayabilecek NOG Kurabiye çeşitlerini, Susamlı Çubuk Krakerini veya MuffinKek alternatiflerini tercih edebilirsiniz. Öğle ve akşam yemeği olarak yine zengin Türk mutfağına uygun ve hitap eden ürün çeşitliliği ile NOG toz grubu ürünlerini tercih edebilirsiniz. Bu ürün çeşitleri ile Pilavlık Bulgurdan etli meyhane pilavı, Köftelik Bulgurdan kısır, Karabuğday Taneden salata çeşitleri, Glütensiz Undan börek, İrmikten Revaniyapabilirsiniz. Daha detaylı bilgi ve ürünlerden yapılmış tariflere ulaşmak için www.nog.com.tr sitesini ve sosyal medya hesaplarını ziyaret edebilirsiniz.

Sağlıkla kalın.

 

Loading

Paylaş :

Comment here