Kadın-ModaSağlık

1-31 Ocak Serviks Kanseri Farkındalık ayı kapsamında “Serviks Kanseri Farkındalık Seminerine” aşağıdaki formu doldurarak ücretsiz katılabilirsiniz.

📌Rahim ağzı kanseri 2020’de dünya çapında yaklaşık 604.000 yeni kanser vakasının ve kadınlarda ölümlerin 342.000’den sorumlu en sık görülen 2. kanser türü, 3. en yaygın kanserden ölüm nedenidir.

📌Servikal kansere, insan papilloma virüsü (HPV) neden olur ve rahim ağzı kanserlerinin yüzde 99,7’sinde HPV saptanabilir.

📌 Servikal kanser taraması günümüzde PAP Smear testi ve HPV DNA analizi ile yapılırken tanı ise ileri tetkikler ile konulur. Tarama sonuçlarına göre HPV aşısı yapılarak koruma sağlanmaktadır.

📌Ocak ayı Serviks Kanseri Farkındalık Ayı olarak belirlenmiş olup Serviks Kanserine dikkat çekmek için tüm dünyada farkındalık etkinlikleri düzenlenmektedir. Bu kapsamda İntergen Fikir Kulübü katkılarıyla, 18 Ocak 2023 Çarşamba günü saat 17.00’da İNTERGEN Konferans Salonunda gerçekleşecek olan;
kurucularımızdan Sayın Doç. Dr. Gülay Ceylaner ve değerli hocalarımızdan Gülümser Akademi kurucusu Sayın Prof. Dr. ÇAĞRI GÜLÜMSER, MD, MSc ‘in katılımıyla düzenlenen 1-31 Ocak Serviks Kanseri Farkındalık ayı kapsamında “Serviks Kanseri Farkındalık Seminerine” aşağıdaki formu doldurarak ücretsiz katılabilirsiniz.
https://lnkd.in/dSrvkuba
.
#INTERGEN #gulumserakademi #servikskanseri #servikskanserifarkındalıkayı

Loading

Paylaş :

Comment here