Manşet

Ankara’da  Yeni Nesil Ekmekçilik

 

Ridada Unlu Mamuller CEO’su Davlet CHETYZ

“Görünümü geleneksel olan endüstriyel mamuller üretiyoruz. Ancak ürünlerimiz tamamen teknolojik.”

Ankara Başkent Organize Sanayisi teknolojik atılımlarla ön plana çıkıyor. Ekmek üretiminde AR-GE çalışmaları ile katkısız uzun ömürlü ekmek üretimi gerçekleştiren Ridada Unlu Mamuller yeni nesil ekmekçilik yapıyor.

Türkiye sanayisi her alanda teknolojik atılımlar gerçekleştirmeye devam ediyor. Özellikle Ankara sanayisinin son dönemlerde yaptığı teknolojik yatırımları dikkat çekiyor. Bu alanlardan birisi de unlu mamuller sektörü oldu.

Ridada Unlu Mamuller CEO’su teknolojik yatırımlar ve unlu mamul sektörünün gelişimini Davlet Chetyz arkadaşımız Zerrin ÖZCAN’a anlattı.

Tüketime hazır donuk ekmek üretimini maya ya da herhangi bir kabartıcı katkı kullanmadan yaptıklarını ve sürekli gelişim içerisinde olduklarını belirten Chetyz, “Geleneksel  üretim anlayışını benimsemediğimiz için ezbere bilinen üretim süreçleri ve ürünlerinden tecrübe kazanamazdık. Bu konuda biz bir hedef koyduk. Çok fazla okuduk, çok fazla araştırdık. Bir hayalden çıktık ve sonuca vardık.” şeklinde konuştu.

Maya kullanmadan üretim yaptıklarını belirten Chetyz, “Ekmeklerimiz şoklanıyor ve -18 derece 12 ay saklanabiliyor. Sahip olduğumuz teknoloji sayesinde yüksek nem oranlı ürünler yapabiliyoruz. Bu sayede çözüldükten

sonra da ilk tazeliğini koruyor. Kullandığımız katkı ve koruyucular bize en çok sorulan sorular arasında. Aslında doğada her şey var ve biz bunları kimyasal olmadan işleyebilecek yeni bir altyapıya sahibiz” ifadelerini kullandı.

“Görünümü geleneksel olan endüstriyel mamuller üretiyoruz ancak ürünlerimiz tamamen teknolojik. ‘Mayasız olması ne sağlıyor?’ derseniz öncelikle sindirimi kolaylaştırıyor. Hamur fermente olmadığı için işlenmemiş karbonhidratı yenebilir hale getiriyoruz. Ekmek formunda buğday lapası diyebilirsiniz. Glisemik indeksimiz diğer mayalı ekmeklere göre çok düşük. İçeriğine baktığımızda ise yüksek lif oranlı olması sağlık açısından olumlu etki ediyor.” diyen Chetyz, “Maya kullanmamak burada bir metot. Bunun sonuçları asıl faydayı sağlıyor. En önemli özelliğimiz %100 pişmiş, çözüldüğünde direkt tüketi-

lebilen unlu mamuller üretebiliyoruz. Geleneksel ekmekçilikte kabartmak, pişirmek ve standart ürün çıkarmak için beyaz un (yüksek glüten oranı) gerekiyor. Bizim teknolojimizde ise beyaz una ihtiyaç olmadan tüm tahıl, bakliyat, meyve ve sebzelerden ekmek yapabiliyoruz. Ayrıca bunları margarin, palm yağı, emülgatör vb. olmadan vegan sertifikalı şekilde yapıyoruz. Aynı üretim metotlarını kullanarak artizan tatlı üretimine başladık. Daha sağlıklı ve pratik lezzetler ortaya çıkarmak için çalışıyoruz” dedi.

Loading

Paylaş :

Comment here