Manşet

Doç.Dr. Muhammed YÜCEER EIT-Food Programına Kabul edildi.

 


Catering Guide Dergisi Editörü Doç.Dr. Muhammed YÜCEER, Belçika’da bulunan Avrupa Birliği, Avrupa İnovasyon ve Teknoloji Enstitüsü, EIT Food biriminin ‘RIS Inspire – Sustainable Food Productionand Consuption: newDeepTechapproaches, method sand tools’ adlı programına kabul edilmiştir.

EIT Hakkında

Avrupa Inovasyon ve Teknoloji Enstitüsü (EIT), Avrupa’nın yenilik kapasitesini güçlendirmek için 2008 yılında Avrupa Birliği tarafından oluşturulan bir AB organıdır. EIT, Avrupa Birliği’nin araştırma ve yenilik çerçeve programı olan Horizon 2020 programının bir parçasıdır.

EIT Food Hakkında

EIT Food, tarım ve gıda sektörlerinde girişimcilik ve yenilikçilik alanında çalışan bir pan-Avrupa konsorsiyumudur. EIT Food topluluğunun üyeleri, gıda endüstrisindeki 13 farklı ülkedeki en iyi iş, araştırma merkezleri ve üniversitelerden 50’den fazla partnerin bulunduğu küresel aktörlerdir.

EIT Food, tarım ve gıda sektörlerindeki mevcut beceriler ile girişimciliği teşvik etmeyi ve küçük ve orta ölçekli işletmelerin potansiyelini açığa çıkarmayı hedeflerken yenilikleri hızlandırmayı ve istihdam oluşturmayı hedeflemektedir.

Program Hakkında

RIS Inspire – Sürdürülebilir Gıda Üretimi ve Tüketimi: yeni DeepTech yaklaşımları, Yöntemleri ve Araçları

Programın temel öğrenme hedefi, katılımcılara dijital inovasyon yaklaşımıyla gıda sisteminin sürdürülebilirliğini artırma ve daha sağlıklı beslenmeye erişim konusundaki en önemli zorluklara dair bir fikir vermektir. Öğretilen içerikler, farklı gıda sistemi konularına odaklanan proje bazlı bir öğrenme yaklaşımıyla uygulanacaktır: Alternatif Proteinler, Sürdürülebilir Tarım, Hedefli Beslenme ve Dijital İzlenebilirlik.

Link: https://ufukavrupa.org.tr/en/news/sustainable-agrifood-circular-economy-course-program-eit-food

Loading

Paylaş :

Comment here