Kırılmış tabaklar altın tozu ile onarılacak! Bonna Seramik Atölyesi’nde kırılmış tabaklar yeniden hayat bulacak!
Türkiye’nin ilk ve tek %100 HoReCa markası Bonna Porselen, sürdürülebilirlik adına bir adım daha attı. “Işıltıyla Geri Dönüş: Kintsugi” projesi kapsamında Bilecik Milli Eğitim Müdürlüğü ve Pazaryeri Halk Eğitim Merkezi ile protokol imzalayan marka, kırılan tabakların geleneksel Japon sanatı Kintsugi ile yeniden onarılarak, hayata kazandırılacağı seramik sınıfına destek oldu. Japon Kintsugi sanatı, seramiklerin kırılmış yerlerini altın, gümüş veya platin ile karıştırılmış toz reçineyle onararak, estetik bir görünüme kavuşturuyor.
Bonna Porselen, Bilecik Milli Eğitim Müdürlüğü ve Pazaryeri Halk Eğitim Merkezi ile yaptığı iş birliği ile kırılmış tabakların Japon Kintsugi sanatıyla geri dönüştürülmesine katkı sağlıyor. “Işıltıyla Geri Dönüş: Kintsugi” adlı proje ile Pazaryeri Halk Eğitim Merkezi’nde açılan seramik sınıfına destek olan Bonna, konu ile ilgili protokol imzaladı.
Protokol imza töreni, Pazaryeri Kaymakamı Ahmed Tayyib Kahraman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Ekinci, Bonna Porselen İnsan Kaynakları Direktörü Halil Karakaya’nın katılımıyla gerçekleştirildi.
İmzalanan protokol kapsamında, seramiklerin kırılmış yerlerini altın, gümüş veya platin ile karıştırılmış toz reçineyle onararak, tekrar kullanılabilir hale getiren geleneksel Japon sanatı Kintsugi’nin öğrenilmesi ve uygulanması için eğitim programları düzenlenecek ve sanatın kökleri daha geniş bir kitleye yayılacak.
Altın ile onarma sanatının tüm yönleri ile öğrenileceği Bonna Seramik Atölye Sınıfı faaliyetine başlarken, resmi açılışın Bilecik Valisi Şefik Aygöl’ün katılımı ile Ocak 2024’te yapılacağı duyuruldu.
Bonna Hakkında;
1983’te küçük bir seramik atölyesi olarak İstanbul’da faaliyetlerine başlayan Kar Porselen’in hayata geçirdiği HoReCa markası Bonna, 2014 yılından bu yana otel, restoran ve catering sektörüne yenilikçi çözümler sunuyor. Yerli ve yabancı tasarımcıların imzasını taşıyan ürün koleksiyonlarını kullanıcılara sunan marka, geniş bir ürün gamına sahip. Bonna, bugün 6 kıtada 100 ülkeye ürün ihracatı yaparken, otel, restoran ve kafelerde yeme-içme deneyimini mükemmelleştirmek amacıyla, farklı ihtiyaçlara uygun kişiselleştirilmiş ürün ve çözümler sunarak, kusursuz sofralar yaratıyor. Bonna kullanıcılarına “her defasında en mükemmel sunum” vaat ediyor. Bonna, Kocaeli Çayırova ve Bilecik Pazaryeri bölgelerinde bulunan 2 tesisiyle yıllık toplam 40 milyon parça üzerinde üretim gerçekleştiriyor. Bugüne kadar pek çok ulusal ve uluslararası fuara katılan Bonna, birbirinden özgün koleksiyonları ile AI DESIGN AWARD, IDA DESIGN AWARDS, GERMAN DESIGN AWARD, DNA PARIS AWARD ve DESIGN TURKEY gibi prestijli yarışmalar tarafından ödüle layık görülmüştür.
- Metro Türkiye’den Lezzetli ve Sürdürülebilir Balık Sofraları - Eylül 12, 2024
- Altınbaş Üniversitesi’nden Mikrobiyolog Dr. İpek Ada Alver, nemli ve karanlık metro ortamlarının sivrisinekler için üreme alanı oluşturduğunu belirtti - Eylül 10, 2024
- Batı Nil Virüsü Tanısı ve Bulaşma Yolları - Ağustos 29, 2024
Comment here