Fuar-Etkinlik

EMITT Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm Ve Seyahat Fuarı 27. Yılında Yine Rekor Kırdı

Her yıl binlerce tatil tüketicisi ve sektör profesyonelini ağırlayarak Türkiye’nin turistik cazibesini artıran EMITT Fuarı, Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde ziyaretçiler ve katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördü.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, T.C. Ticaret Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türk Hava Yolları’nın kurumsal sponsorluğunda Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği’nin (TTYD) iş ortaklığında düzenlenen 27. EMITT Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı Almanya, Bulgaristan, Brezilya, Mısır, İran, Japonya, Kuzey Kıbrıs, Venezuela başta olmak üzere 28 ülkeden 653 katılımcı firmayı ağırladı.

Dünyanın en büyük beş turizm fuarı arasında yer alan EMITT Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda, 4 gün boyunca 43 ülkeden gelen 220 VIP davetli tur operatörü yer aldı ve 3.158’i uluslararası olmak üzere, toplamda 28.386 ziyaretçi ağırlandı.

Toplam rakamın %11’lik diliminde uluslararası ziyaretçileri ağırlayan EMITT fuarı, 27 yıllık tarihinin en yüksek uluslararası ziyaretçi oranına ulaştı.

Sektörü etkileyen en büyük buluşma noktalarından EMITT İş Geliştirme Etkinlikleri’nde bu yıl da Konferans Sahnesi Oturumları ile dikkat çeken konular, sektör liderleri, 70’i aşkın uzman isim ve 30 farklı önder kurum iş birliğinde mercek altına alındı.

Fuar süresince 4 ana gündem konusu “Seyahat Trendleri”, “Sağlık Turizmi”, “Sorumlu Turizm” ve “Seyahat Teknolojileri” etrafında şekillendi. Farklı temalar altında öncelikli olarak tüm dünyayı etkileyen iklim krizi ve turizme etkileri, tanıtım ve markalaşma projeleri, sağlık, spor ve kültür turizminde Türkiye’nin politikaları ve sağlanacak teşvikler, yeşil tahviller, en güncel seyahat teknolojileri, dijital dönüşüm ve yapay zekâ, turizmde eko-deneyimler ve yerel turizm uygulamaları ile yeni destinasyonlar EMITT 2024 Konferans Sahnesi Oturumlarının başlıklarını oluşturdu.

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Yağcı, Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Yönetim Kurulu Başkanı Müberra Eresin, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı (TTYD) Naile Göçen Çukurova’nın yer aldığı Başkanlar Oturumu’nda Türkiye’de 2023 Turizm Raporu ve turizm ekonomisi ile 2024’e dair öngörüler ve beklentiler paylaşıldı.

 EMITT Fuar Direktörü Hacer Aydın, fuarın bu yıl Türkiye ekonomisine, turizmine ve ülke markasına kattığı değere dikkat çekerek:

“Hem turizmin gücüne hem Türkiye ekonomisine sunduğumuz katma değeri bu yıl da katlayarak artırdık. EMITT fuarının bu yılki başarısı göz kamaştırıcıydı. Uluslararası ziyaretçi sayımızda geçen yıla göre %78’lik muazzam bir artış kaydedildi. Bu artış, fuarın uluslararası alandaki çekiciliğinin ve etkisinin ne kadar güçlendiğinin açık bir göstergesi. Aynı şekilde, ziyaretçi yoğunluğumuz da geçen yıla göre %23 arttı. Toplamda, 3.158 uluslararası ziyaretçi ile, fuarın küresel turizm endüstrisinde ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu bir kez daha kanıtladık ve ülkemizin turizmdeki gücünü uluslararası alanda daha da pekiştirdik. Başarıyla sonlanan her fuarımızın bitişindeki mutluluğumuz ve bu ülke için üretmenin, deneyimimizi paylaşmanın hazzı tarif edilemez. 27 yıldır çok inandık ve çok çalıştık. 27.EMITT fuarının tüm katılımcı ve ziyaretçilerimiz adına çok verimli geçtiğini düşünüyorum. Türkiye’nin turizm gücünü birlikte keşfettik ve yine gücüne güç kattık. Hepimizin emeğine sağlık…

Detaylı bilgi için: 
Bersay İletişim Danışmanlığı
Ayben Cumalı / +90 554 844 68 05 / ayben.cumali@bersay.com.tr

 

Loading

Paylaş :

Comment here