GTD, geçtiğimiz günlerde Hatay Dayanışma Derneğiyle belgesel çalışması ve workshop etkinliği kapsamında bir araya geldi. Katılımcılar hep birlikte ‘Tennurden Dıste’ belgeselini izledi. Ardından Hatay mutfağının tarihi kültürüne dikkat çekmek, depremden sonra yeni yapılaşma dahilinde Hatay mutfağına uygun gastronomi sokaklarının ve lezzetlerinin planlanıp hayata geçirilmesi üzerine konuşmalar yapıldı.
Etkinliğe; Hatay Dayanışma Derneği Başkanı Fahir Semir Abacı, GTD Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Boztepe, MKÜ Öğretim üyesi Prof. Dr. Sedat Cereci, “Antakya Mutfağı” ve “Sokak Lezzetleri” kitaplarının yazarı Mehmet Tanrıverdi, “MU” kitabında mutfak şiirlerine yer veren şair Nisa Leyla, “Mınınn” isimli romanıyla Hatay mutfağının olmazsa olmazı “Keşkeği” konu alan Özge Doğa, Turizm ve Gastronomi yazarı Cem Polatoğlu gibi isimler yer aldı.
MKÜ Öğretim üyesi Prof. Dr. Sedat Cereci konuşmasında, Hatay mutfağının kültürüyle tarihe ışık tutan en önemli mutfaklardan biri olduğunu ve Hatay mutfağının, çok kültürlülük içeren birçok mutfak kültürlerinin harmanlandığı şehir olduğunu söyledi. GTD Başkanı Gürkan Boztepe, Hatay mutfağının Türkiye içindeki önemine ve bu lezzetleri ortaya çıkaran deneyimli şeflere teşekkürlerini iletti. Turizm ve Gastronomi yazarı Cem Polatoğlu ise konuşmasında depremin Hatay’a, Hatay insanına verdiği zararı ve deprem öncesi Hatay için ne yapılması gerekiyorsa ihmal edilmemesi gerektiğinden bahsederek sözlerini tamamladı.
Etkinliğin sonlarına doğru; Antakya’dan gelen çorba, peynir çeşitleri, babagannuş, haydari, tuzlu yoğurt, humus, yaprak sarma, içli köfte, kaytaz, lahmacun, biberli ekmek, kömbe, kabak tatlısı ve künefe gibi yöresel lezzetler iftar saatinde konuklara ikram edildi.
- İLİŞKİLERİN DÜŞMANI: Retroaktif Kıskançlık - Aralık 2, 2024
- d.reamCatering hizmetiyle… - Aralık 2, 2024
- Medya Takip Merkezi’ne Yeniliğe Destek Ödülü - Aralık 2, 2024
Comment here