1 Omega Yemek hakkında bilgi verir misiniz? Ne zaman kurulmuştur, kurucu ve yöneticileri kimlerdir? Hangi bölgelerde faaliyetiniz var? Sahip olduğunuz belgeler v.s
OMEGA Yemek; 2012 yılında Çerkezköy’ de Sn. Dursunali Pak tarafından kuruldu. Kurulduğumuz günden başlayarak hijyenik ortam şartlarında lezzetli ve kaliteli yemek üreterek bölgede en iyi şekilde hizmet vermeye devam ediyoruz. Günümüzde iki ortak olarak yolumuza devam ediyoruz.
Dursunali bey’in sektöre yaklaşık 30 yıl önce gıda toptancısı olarak başladığından firmamızın satınalma faaliyetlerini kendisi gerçekleştirmektedir. Müşteri ile ilgili faaliyetler de kendisi tarafından yürütülmektedir. Ben de Trakya Üniversitesi Gıda Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra ilk işim toplu yemek sektörüydü ve 28 yıldır aynı sektörde çalışmaktayım. Kalite yönetim sistemleri konusunda eğitimlerimi tamamladım. Firmada Kalite yönetim sistemleri, üretim planlama ve personel yönetimi konusunda çalışmaktayım.
Kadromuzda; Merkez mutfağımızda üretimden sorumlu 1 gıda teknikeri, 7 aşçı, 4 yardımcı personel, 5 sevkiyat personeli, 1 depo personeli, 5 temizlik personeli, sahada 5 kadın personelimiz,
Yerinde üretim mutfağımızda; 1 aşçıbaşı ve 4 personel mevcuttur.
Faaliyetlerimiz; ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi ve ISO 22000:2018 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Standartlarına göre yürütülmektedir.
2- Üretim kapasiteniz ve hizmetleriniz hakkında bilgi verirmisiniz?
Merkez mutfağımız yaklaşık 400 m2 üretim alanı; 600 m2 depolama alanından oluşmaktadır. Bu şartlarda yaklaşık 5000 kişilik üretim kapasitemiz mevcut.
Sorumluluğumuz; yasal mevzuata ve standartlara uygun sağlıklı ve lezzetli yemek hazırlayıp sunmak. Bu nedenle önceliklerimizden biri tedarikçilerimiz ve sağladığı ürünlerdir. İhtiyaçlarımızı ve kalite beklentilerimizi tedarikçilerimiz ile açık olarak paylaşırız. Sundukları ürün ve hizmet kalitesi bizim faaliyetimizi doğrudan etkilediğinden bu aşamada kontroller titizlikleuygulanır. Her gelen ve üretime çıkan her ürünü kayıt altına alınarak izlenebilirliği sağlarız. Mal kabul aşamasında hammadde spektlerimize uymayan hiçbir malzeme kabul edilmez.
Üretim aşamasında da gıda güvenliği kriterlerini etkin olarak uyguluyoruz. Yemek üretiminin tüm aşamaları kayıt altına alınarak izlenebilirliği sağlıyoruz.
Yerinde Yemek Üretim Hizmeti
Müşteri firma çalışanlarının beklentilerini karşılayacak yemek hizmeti için öncelikle ekibimizi planlayarak işe başlarız. Başarının ekip çalışmasıyla geldiğini biliriz. Yerinde üretim hizmetlerinde; müşteri işletme mutfağı kendi başına üretim merkezidir.
Taşıma Yemek Hizmeti
Firmamız; yerinde yemek üretimi kadar taşıma yemek servisi ve hizmetinde de uzmandır. Üretim merkezimizde hazırlanan yemekler gıda mühendisleri tarafından her aşamada ve düzenli olarak denetlenir. Üretim personelimizin hazırladığı ürünler uygun sıcaklıklarda gıda güvenliği zinciri bozulmadan müşteri mutfaklarına teslim edilir.
Davet ve Organizasyonlar
Özel günler, kurumsal kutlama, yemekli toplantılar vb. organizasyonları mükemmel bir organizasyona dönüştürüyoruz. Müşterilerimizi mutlu edecek sıra dışı yaklaşımlarla fark yaratacak mönüler geliştiriyor, dostlarınızla mutluluğu en güzel şekilde paylaşabilmeniz için özel hizmet sunuyoruz
3-Endüstriyel Toplu Yemek sektörünün sıkıntıları nelerdir? Çözüm önerileriniz nelerdir?
Bana göre bu sektörde; aynı şartlar altında hizmet verebiliyorsanız rekabet etmek bile aslında kendinizi geliştirmek i
çin bir fırsat. Ancak düşük kaliteli hammadde ile üretim yapan, yetkin olmayan personel ile çalışan ve personel eğitimleri için herhangi bir bütçe ayırmayan, kalite belgelerine sahip olup uygulamalarını yapmayanlara da rastlıyoruz. Bu tür firmalarla fiyat anlamında rekabet edemiyoruz. Bu durumu aslında müşteriler ortadan kaldırabilir diye düşünüyorum. Yani ucuz yemek mi? Güvenilir yemek mi? Omega yemek olarak hizmet verdiğimiz müşterilerimize ve potansiyel müşterilerimize konunun önemini anlatmaya çalışıyoruz. Son günlerde çok ses getiren taklit – tağşiş kavramlarını, taklit – tağşiş yapılmasının nedenlerini ve nasıl yapıldığını anlatmaya çalışıyoruz. Fiyat farklarının nedenlerini anlatmaya çalışıyoruz.
Sorunlardan biri personel yetişmemesi. Toplu yemek sektörü hızlı ve ağır bir sektör. Gençler bu işi yapmak istemiyor. Dolayısıyla genç personel bulmada sıkıntı yaşıyoruz. Mesleki ve Teknik Anadolu liseleri ile MESEM’ den çırak öğrenciler ile çalışıyoruz. Hedefimiz bu sektöre öğrenci yetiştiren kurumlara destek olarak sektöre eğitimli personel kazandırmak.
Sektörün sorunları arasında personel sirkülasyonunun fazla olması da sayılabilir. Özellikle de bizim hizmet verdiğimiz Çerkezköy’ün sanayi bölgesi olması ve farklı sektörlerde de personel ihtiyacının fazla olması, toplu yemek sektöründe çalışanların farklı sektörlere geçmesine neden oluyor. İşte esas önüne geçemediğimiz durumlardan biri de bu.
Hizmet verdiğimiz sektör zor bir sektör. Farklı yemek kültürüne /zevkine sahip insanlara aynı mönüyü sunuyor ve buradan yüksek memnuniyet oluşturmaya çalışıyorsunuz.Genel olarak mavi yaka personele uygun kaloriye göre planlanan mönüler beyaz yaka için uygun olmayabiliyor. Bu durumu ortadan kaldırmak için salata büfelerini her müşterimizde uyguluyoruz.
İklim değişikliği konusunda gerekli önlemleri almazsak sektör olarak zor günlerin beklediğini düşünüyorum. Değişen iklim koşulları tarım ve hayvancılığı olumsuz yönde etkileyerek hammaddeleri nitelik ve nicelik yönünden olumsuz etkileyecektir. Aşırı yağışlar soğuklar tedarik sağlamada zorluklar yaşanacaktır. Bu konuda firma olarak çeşitli çevre koruma yöntemleri ile katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Örneğin su kullanımı, elektrik kullanımını kontrol altına almak. Atık yönetimini etkili uygulamak. Salınımı azaltacak yöntemler kullanmak gibi.
4- Firmanızın iyi uygulamaları var mı? Varsa nelerdir?
OMEGA Yemek olarak gıda güvenliği önceliğimiz. Bu amaçlar uygulamalarda teknolojiyi kullanıyoruz. Tüm soğuk odalarımızın ısıları elektronik olarak takip edilmektedir. Sıcaklık değerleri optimal değerler dışına çıktığında telefonuma bildirim geliyor. Bu şekilde dolaplardaki arıza durumuna anında müdahale edebiliyoruz.
Kızartmalarda; kızartma yağı kullanılmaz. Ayçiçek yağı kullanılır ve yağlar kullanılmadan önce polarizasyon cihazı ile uygunluğu kontrol edilir. Uygun olmayan yağlar kesinlikle kullanılmaz.
Riskli yemekler grubu olan pişirilip soğuk sunulan yemeklerde (zeytinyağlılar gibi) soğutma süresi ve derecesi önemlidir. Soğuk yenilecek yemeklerin, pişirildikten sonra 2 saat içerisinde 10 dereceye indirilmeli ve 4 derecelik soğuk odalara alınmalıdır. Eğer ortam koşullarında soğutma işlemi yapılırsa mikrobiyolojik gelişme meydana gelebilir. Bu riski ortadan kaldırmak için zeytinyağlı yemekleri soğutma işlemlerini Blastchiller de gerçekleştiriyoruz.
Yeşil salatalar yıkama işlemleri yıkama makinelerinde gerçekleştirilir. Tüm üretim odaları ve pişirme alanlarında klimalar mevcut olup ortam sıcaklığı ve nemi üretim standartlarına uygun hale getirilmiştir.
Üretim uygulamaları haricinde toplu yemekte yapay zekânın sektörde kullanımı ile ilgili çalışmalar yapıyoruz. Özellikle mönü planlamalarında ve kalori hesaplamalarında çalışmalar yapıyoruz.
- Sultan Etçi, Private Label Zirvesi’nde Platin Sponsoru olarak yer aldı - Aralık 5, 2024
- DUBAİ ÇİKOLATASI YİYEN DİYETİSYENE KOŞUYOR! - Aralık 4, 2024
- 28.EMITT Fuarı, Dopdolu Etkinlikleri ile Turizminin Geleceğini Aydınlatıyor - Aralık 4, 2024
Comment here