Söyleşi

“Rüyamdaki Mucize” kitabının yazarı Cemal ÖZTÜRK

 

“Bir hedefiniz, hayaliniz varsa lütfen  sahip çıkınız”
“Başkalarının hayatından ders alın. İnsan bütün hataları kendisi yapacak kadar yaşamıyor.”
Lev Nikolayeviç Tolstoy

 

“Rüyamdaki Mucize” isimli kitap rahat okunacak dille yazılmış. Liman yayınları tarafından yayınlanan kitapta anlattığı olayları okuyunca yazarı ile söyleşi yapmaya karar verdik. Cemal Öztürk, Kitap Hayattır sayfasının editörü Zerrin Özcan’ın sorularını içtenlikle cevapladı.

 Cemal Öztürk  Kimdir ?

26.05.1975 yılında Şanlıurfa’nın Birecik ilçesine bağlı Çiftlik Köyünde orta hali bir ailenin beşinci çocuğu olarak dünyaya gelmişim.  İlk ve ortaokulu köyde tamamladıktan sonra yurt dışına çıkarak bir süre Avrupa’da yaşadım. Uzun bir aradan sonra Türkiye’ye dönüp Şanlıurfa’nın Birecik ilçe merkezinde yaşamıma devam ediyorum. Zeynep Öztürk ile evli, Yaren, Asrin ve Nevşin isimli üç güzel kızın babasıyım

“Rüyamdaki Mucize” yi ne zaman yazdınız, yazım aşamasında ne tür zorluklarla karşılaştınız?

2022 yıllı kış sürecinde yazıp bittirdim. Aşağı yukarı olarak altı aylık gibi bir zamanımı aldı. Şimdi baktığımda keşke bir altı ay daha zaman ayırıp acele etmeseydim diye düşünüyorum. Tabi bu ilk çalışma benim için büyük bir tecrübe oldu diyebilirim.

Daha önce birçok sefer yazıp çizdim. Ne yazık ki başaramadım ama pes etmedim. Bu konuda hayalimden asla vazgeçmedim. Uzun bir zaman geceleri gözüme uyku girmedi. Durmadan denemeler yazıyordum. Nihayetinde başardım. Allah emeğimi boşa çıkartmadı şükürler olsun.

“Rüyamdaki Mucize” dışında başka çalışmalarınız var mı? Yazmaya devam edecek misiniz?

“Asrin ’in Maceraları” adlı bir çocuk hikâyesi üzerinde çalışıyorum. Kısa bir süre içinde bunu da tamamlamış olacağım. Önümüzdeki süreçlerde Allah kısmet ve nasip ederse kıymetli okurlarımla buluşturmak için büyük bir çaba ve gayret sarf ediyorum.

Neden Asrin? Bunun özel bir nedeni var mı sizin için?

Evet, aslında özel bir nedeni var benim için, Asrin benim kızımın adı ve onu hikâyenin başkahramanı olarak seçtim. Hikâyenin içinde ki diğer kahramanlarda kızlarım ve kuzenlerinden oluşuyor. Bu beni oldukça mutlu ediyor

Yazar adaylarına söylemek istediğiniz bir şey var mı? Onlara nasıl bir tavsiyede bulunmak istersiniz?

Yaşadığımız bu hayatta her insanın başından geçmiş bir olay yâda yaşamış olduğu bir hikâyesi mutlaka vardır diye düşünüyorum. Bu bir hikâye olur, şiir olur yâda roman olur, artık her neyse, içinizi kemiren bir sır olarak saklamaktansa yazarak paylaşabilirsiniz.

Bir hedefiniz, hayaliniz varsa lütfen hayallerinize sahip çıkınız. Başarmak için kendime güveniyorum demeli ve kendinizden son derece emin olmalısınız. İşte o vakit başaramayacağınız hiç bir şeyin olmadığını göreceksiniz. Gözünüzde dağ gibi büyüttüğünüz asla yapamam dediğiniz şeyin aslında o kadar da zor olmadığını göreceksiniz.

 “ Bu kitabı yazmaktaki amacınız neydi?

İnsanlar bilgi ve birikimlerini bir tecrübe olarak paylaşmanın çok yararlı olduğunun bilincinde olmalıdır. Doğru ve yanlışlarını paylaşırlarsa başkaları da bundan faydalanabilirler. Aynı hatalara ve yanlışlara girmeden sağlıklı kararlar alabilirler. Rus edebiyatının ünlü dev ismi Lev Nikolayeviç Tolstoy’un şu meşhur sözünü hatırlatmak istiyorum.
“Başkalarının hayatından ders alın. İnsan bütün hataları kendisi yapacak kadar yaşamıyor.”

Zorlu bir hayattı geride bırakıp yeni kurduğunz hayata alışabildiniz mi? Zorlandığınız konular var mı?

Zaten hayatımın en zor kısmını dağlarda yaşayarak geride bıraktım. Bundan daha zor ne olabilir. Ama tabi ki yeni hayatta eşim ve çocuklarımın bana olan destekleri tarif edilemez. Bu hayatta en büyük dayanaklarım sevgili eşim ve canımdan çok sevdiğim kızlarımdır. Bir nevi onlar için yaşıyorum diyebilirim. Onlar olmazsa hiç bir şeye katlanamazdım. Allahın bana kutsal bir hediyesi olan ailemle birlikte kendimi daha güçlü hissediyorum.

RÜYAMDAKİ MUCİZE KİTABINA ULAŞMAK İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ

YAZARIN SOSYAL MEDYA HESAPLARI
https://instagram.com/cemal_oztrk_?igshid=ZDdkNTZiNTM=

https://www.facebook.com/profile.php?id=100083021817189&mibextid=ZbWKwL

https://twitter.com/cemaloztrkk_1?t=5LghUavRZSiDw71sE-3N2w&s=08

 

Loading

Paylaş :

Comment here