Kor Agro Organik Gıda İzmir Kemalpaşa’da organik yumurta üretimi yanında yumurta tozu üretimi de yapan, yüzde yüz yerli bir şirkettir. Yumurta tozu; taze yumurtaların kırılması, pastörize edilmesi ve kurutulması ile elde edilen bir gıda maddesidir. Konu hakkında Kor Agro Organik A.Ş Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Ziraat Yüksek Mühendisi Dr İsmail KOR CATERİNG GUİDE Dergisine açıklamalarda bulundu.
Yumurta tozu, kabuklu yumurtaların kullanıldığı her ürünün yapımında kullanılan pratik bir malzemedir.
Peki, “Yumurta Tozu” hakkında neler biliyoruz?
Yumurta tozu, kabuklu yumurtanın aksine daha dayanıklı bir yapıya sahiptir (raf ömrü 2 yıldır). Yumurta tozları, şekerler ve unlar gibi diğer kuru gıda maddeleri ile birlikte oda koşullarında depolanabilir ve daha uzun süre dayanabilirler. Bu nedenle endüstriyel gıda üretiminde kullanılmaktadırlar.
Ayrıca yumurta tozu, kabuklu yumurtaya göre daha hafif ve kolay depolanabilen bir gıda malzemesidir. (Resim 1)
Yumurta tozu gıda sanayiinde birçok farklı ürünün yapımında kullanılmaktadır. Özellikle unlu mamul, kek, bisküvi, makarna, puding ve sos gibi ürün gruplarında yumurta tozu sıkça kullanılmaktadır. Yumurta tozu, yumurta yerine kullanılabildiği gibi, çeşitli ürünlere lezzet ve renk katmak amacıyla da kullanılabilmektedir. (Resim 2)
Kor Agro Organik Gıda, organik tarımın esaslarına uygun yetiştirdiği yumurtaların kalitesini ve lezzetini yumurta tozu üretiminde de korumaktadır. Şirket, taze yumurtaların kurutulması ve paketlenmesi işlemelerini özenle yaparak müşterilerine yüksek kaliteli ve sağlıklı bir ürün sunmaktadır. (Resim 3)
Kırma işlemi sonucunda ortaya çıkan kabuklar ısı işlemine tabi tutularak zar ve kabuğun birbirinden ayrılması sağlanır. Zarından ayrılmış kabuklar kalsiyum karbonat açısından zengindir. Kabuktan elde edilen 1 gr.lık kapsüller gıda takviyesi olarak Osteoporosis ve Raşitizm hastalıklarının tedavisinde yardımcı olmak amacıyla kullanıma sunulmuştur. (Resim 4)
Kabuktan ayrılan zar kolajen olup yine 1 gr.lık kapsüller halinde eklem sıvısının eksikliğini gidermek amacıyla gıda takviyesi olarak kullanıma sunulmuştur. (Resim 5) Böylece yumurtanın içi de dışı da kullanılarak “Sıfır Atık” projesi gerçekleşmiştir.
- Sultan Etçi, Private Label Zirvesi’nde Platin Sponsoru olarak yer aldı - Aralık 5, 2024
- DUBAİ ÇİKOLATASI YİYEN DİYETİSYENE KOŞUYOR! - Aralık 4, 2024
- 28.EMITT Fuarı, Dopdolu Etkinlikleri ile Turizminin Geleceğini Aydınlatıyor - Aralık 4, 2024
Comment here