Manşet

Söyleşi…

 

“Donuk” ve “Hazır” gıdaya ilgi artmıştır, artmaya da devam etmektedir.

       Donuk Pasta Üretim Ve Pazarlama A.Ş. Mılano Cakes & Cafe firma sahibi İbrahim ÖZTÜRK ile firmasını ve ürünlerini konuştuk. Bu aydınlatıcı söyleşiyi sizlerle de paylaşalım istedik

Kendiniz ve firmanızın nasıl kurulduğu, faaliyetleri hakkında kısaca bilgi verir misiniz?

1976 yılında İstanbul’da doğup, büyüdüm. Hayatımın ticarete başlayıncaya kadar ki kısmı İstanbul’da geçti. 1998 yılında Sakarya’da Öztürk Gıda ismiyle ticarete başladık. 2017 yılında Kocaeli’nde endüstriyel üretime geçerek Donuk Pasta A.Ş.’ni kurduk. Böylece, pasta üretiminde sektöre güçlü bir adım attık, etkili, hızlı ve ekonomik çözümler üretmeye başladık. Bugün; 5000 m² açık, 3000 m² kapalı alanda FSSC 22000 belgesini de alarak kaliteli, güvenilir, pratik ve lezzetli, yaratıcı ve ekonomik çözümler üreten global bir şirket olma vizyonumuzla zengin ürün çeşitlerimizi hem iç pazarda hem de uluslararası pazarda tüketicilerimize ulaştırmanın gururunu yaşamakta ve aynı özveri ile büyümeye, EDT sektöründe birçok ilke imza atmaya ve öncülük etmeye devam etmekteyiz.

Neden donuk pasta?

Ürünlerin tazeliğini koruyarak muhafaza etmenin bazı farklı yöntemleri olmasına karşın dünya genelinde kabul görmüş iki yöntemi vardır:

Biri, ürünlerde bazı katkı maddeleri kullanarak ürünün raf ömrünü uzatmaktır. Her ne kadar belli kurallar çerçevesinde uygulamalar yapılsa da gelişen teknoloji ve yeni ürünler hayatımıza girdikçe vücudun maruz kaldığı katkı maddesi miktarı artmakta ve uzun vadede nasıl bir fayda/zarar vereceği hususu belirsizliğini korumaktadır.

Bir diğer kabul görmüş uygulama ise dondurarak muhafaza etmektir. “Dondurmak” genel kabul görmüş isimlendirme olsa da gerçekte “Şoklama”  işlemi yapılması esastır.  İşlem -40°C de Şoklama yöntemi ile çok kısa sürede ürünün iç ısısını -18°C’ye getiren bir uygulamadır. Bu yöntem başlı başına teknoloji gerektiren bir yatırım ile yapılmaktadır. Bu süreç çok hızlı gerçekleştiğinden ürün yapısı bozulmadan üründeki tüm aktivitelerin durma noktasına getirilmesi amaçlanmaktadır. Bu sayede üründe oluşabilecek mikrobiyolojik riskler engellenmiş olmaktadır.

İnsanlarda donuk ürünlere karşı yanlış bir algı oluşmuş gibi görünse de “Donuk Ürün” aynı evde yapılmış gibi hiç bir katkı kullanılmadan yapılan, sağlık açısından içinde hiçbir yabancı madde bulunmayan ürünlerdir.

Gelişen toplum yapısı ve çalışan insan sayısı arttıkça “Donuk” ve “Hazır” gıdaya ilgi daha da artmıştır, artmaya da devam etmektedir. Sebzeden balığa, börekten pastaya kadar çok çeşitli donuk ürünler hayatımıza girmektedir. Donuk Gıda üreten işletmeler genel yapı olarak daha kurumsal, teknolojik altyapısı güçlü firmalar olduğu için gönül rahatlığı ile donuk gıda tüketimi yapılabilmektedir.

Bu özellikler ışığında Pasta özelinde bakarsak, pasta içine giren hammaddelerin çeşitliliği ve uygun şartlarda üretimi, sunumu yapılmadığında büyük risk oluşturabilen bir üründür ki çoğumuz Pasta alırken “günlük mü?” sorusunu sorarız, kaldı ki bu ürünü toplu tüketim noktalarında sunmak için ürüne güvenmek zorundayız.

İşte biz burada devreye giriyoruz, üretim modelimiz ve kapasitemiz gereği çok yüksek miktarda üretimi, standart ve seri halde üretme kabiliyeti ile teknolojiyi de kullanarak şoklanarak dondurulan, kolay porsiyonlama için dilimlenmiş yemeye hazır ürünlerimizi tüm Türkiye geneline aynı kalitede ve ekonomik fiyatlarla sunmaktayız. Donuk Pasta tercih ederek, hem standart bir ürün almış, hem de maliyet ve stok takibini sorunsuz halletmiş olacaksınız, bu sayede ana işinize daha fazla odaklanma zamanı yakalamış olacaksınız.

Müşteri beklentileri paralelinde değişen ürün ve hizmet modellerinde ana stratejinizi neye dayandırıyorsunuz?

Bugün hem ülkemizde hem tüm dünyada bu alanda çok sayıda girişimci firma mevcut olsa da başarılı bir şekilde ayakta kalan girişimci sayısı azdır. Sadece varlığımızı sürdürmüyor aynı zamanda müşteri memnuniyetine verdiğimiz önem ve uyguladığımız stratejiler sayesinde her geçen gün Pazar payımızı arttırıyoruz.  Oluşturduğumuz temel stratejilerimizi, B2B yaklaşımını öne çıkaran iş modelimiz ile destekliyoruz. Donuk Pasta

olarak en büyük hedefimiz, müşterilerimizin ihtiyaçlarını doğru anlamak, doğru analiz etmek ve bu ihtiyaçlara en doğru zamanlama ile hızlı bir biçimde yanıt verebilmektir. Sosyal medya kanallarımız, e-posta ve ilgili telefon görüşmeleriyle müşterilerimizin ihtiyaç ve taleplerini daha iyi anlayabilmek ve karşılayabilmek

adına iletişimimizi kesintisiz bir şekilde sürdürüyoruz. İletişim için gösterdiğimiz özen beraberinde, Donuk Pasta Üretim ve Pazarlama A.Ş. olarak devamlı öğrenen ve birlikte gelişen bir organizasyon yapısına sahip olduğumuz için donuk pasta sektöründeki son gelişmeleri takip ediyor, aldığımız geri bildirimlerle yeni ürünler geliştiriyor, ürün yelpazesinde güncellemeler yapıyoruz. Ayrıca müşterilerin ihtiyaçlarını analiz ederek lezzetli, kaliteli, pratik ve güvenilir ürün ve hizmet tekliflerimizle müşterilerimize fiyat-performans ve lojistik anlamında iş akışlarını kolaylaştıran çözümler üretiyoruz.

Özetle, ürün ve hizmet modellerinde ana stratejimizi müşteri odaklı olma, pozitif ve yapıcı olma, dürüst ve güvenilir olma, esnek, işlevsel, verimli ve yenilikçi olmaya dayandırıyoruz.

Şirketinizi diğerlerinden farklı kılan faktörler ve teknolojiler nelerdir?

Ürünlerimiz için uzun Ar-Ge çalışmaları sonrasında hazırlayıp üretim sürecinde dahil ettiğimiz fırınlanabilir tek kullanımlık karton tepsilerimiz sayesinde otomasyonda üretim yaparak müşterilerimize ekonomik ürün seçenekleri sağlayabilmekteyiz.

Donuk pasta olarak gelecek hedeflerinizden bahseder misiniz?

Gelecek için ihracat operasyonlarımızı güçlendirmek, müşteri memnuniyetini olabildiğince üst seviyede tutarak mevcut pazar payını artırarak finansal büyümeyi gerçekleştirmek, markamızı uluslararası düzeyde güven temin eden bir isim haline dönüştürmek, bunların akabinde günün getirdiği pazarda oluşan ihtiyaçları karşılayacak ve gelecek oluşabilecek potansiyel yeniliklere öncü ürün, üretim altyapı ve teknolojilerini geliştirmek ve tabi ki teknoloji çağının olmazsa olmazı dijitalleşme noktasında hazırladığımız stratejimize uygun çok önemli bir projeyi de devreye alacağız.

Bunları hayata geçirebilmek için öncelikle sektördeki stratejik iş birliklerimizi kuvvetlendirecek ve ihracatımızı da destekleyecek yeni yatırımlarımızı en doğru şekilde yapmak için özveri ile çalışmalarımıza devam ediyoruz.

 

 

Loading

Paylaş :

Comment here