Manşet

İnoksan&Catering Guide Röportaj 

 

 

  1. İnoksan hakkında kısa bilgi verir misiniz?

1980 yılında küçük ölçekli bir atölyede kurulan İnoksan bugün 25.000 m2 kapalı alanda üretim yapan, son teknoloji ile donanmış bir fabrikada dünya mutfaklarına hizmet vermektedir. İnoksan, endüstriyel mutfak sektöründe ilklere imza atan yerel ve globalde güçlü bir sektör önderidir.

  1. Endüstriyel mutfak sektörünün gelişimini yorumlar mısınız? İnoksan markasının stratejik yaklaşımı hakkında bilgi verebilir misiniz?

Küresel çaptaki salgın ve devamındaki ekonomideki gelişmeler doğrultusunda son dönemde yatırımların azaldığını söyleyebilirim, iş yaptırma çoğaldı ama yatırım azaldı. Bu güç koşullara rağmen yoğun bir ilgi var Türkiye’ye. Üretimde İtalya’dan sonra Avrupa’da ikinci ülkeyiz. 100’den fazla ülkeye ihracat yapıyoruz. Sektör katma değerli üretim yapıyor. Özellikle yurtdışı fuarlarında, rekabette ne kadar ilerlediğimizi görüyoruz. Teknolojiyle beraber rekabet gücümüz de dikkate değer şekilde arttı. İnoksan olarak mevcuttaki yurtdışı pazarlarımızı değerlendirerek ve potansiyel gördüğümüz pazarları da katarak yolumuza devam edeceğiz. Müşterilerimizle birebir temas edebilmek bizim için oldukça önemli ve önümüzdeki dönemde ziyaretlere daha fazla ağırlık verebilmek adına, ihracat ekibimizi genişlettik. Bu doğrultuda ihracata yönelik aksiyonlarımızın hızlı ve olumlu çıktılarını almaya başladık.

  1. Ar-Ge ve dijital dönüşüm yatırımlarınızdan bahsedebilir misiniz?

Ar-Ge merkezimizi kurduktan sonra yenilikçi ürün geliştirmeye yönelik bakış açımızda da belirgin değişimler oldu. Nitelik ve verimlilik ürün geliştirmenin ana odaklarından birisi haline geldi. Bu kapsamda yapılan Ar-Ge faaliyetleri için her yıl ciromuzun en az yüzde 2’sini harcıyoruz. Asıl hedefimiz katma değeri yüksek orta-ileri teknoloji içerikli cihaz ihracatımızı artırmak. Ancak bu şekilde kalıcı, ihracat fazlası-dış ticaret fazlası sağlayan ülkeler arasında yer alabileceğimizi biliyoruz. Bu amaçla Ar-Ge’ye ayırdığımız bütçeler her yıl daha büyük yüzdelerle artmakta, ürünlerimiz sürekli yenilenmekte, uluslararası normlara uyum sağlanmaktadır.

  1. Oteller ile yapmış olduğunuz çalışmalardan söz edebilir misiniz?

Dünya çapında ve Türkiye’de pek çok prestijli otel zincirinin mutfağına İnoksan olarak imza atıyoruz. Otel projeleri bizim için, devamlı referans anlamına da geliyor. Aynı otelin bir başka şehir veya ülkedeki mutfağında yer almak, müşteri deneyimini odağımıza alarak yaptığımız çalışma ve hizmetlerimizin sonucu. Oteller bizim için önemli noktalar. Hem yurtiçinde hem de yurtdışında, markamızın güvenilirliğini ve ürünlerimizin kalitesini doğrular nitelikte projelerimiz oluyor ve olmaya devam edecek.

  1. Bu yılın devam için planlarınız neler? Gündemimizde yeni yatırım ve projeler var mı?  İhracat hedeflerinizden de bahseder misiniz?

Türkiye’nin ihracatta rekor seviyede yükselişi ile hedeflerimize ulaşmak için öncelikle kadromuzu genişlettik. Yeni yatırımlarla Ar-Ge birimimizi güçlendirdik. Çalışma şekillerimizi ve stratejimizi, değişen müşteri taleplerinden ve çalışanlarımızdan aldığımız ilhamla, sürekli büyümeyi odağımıza koyarak yeniden şekillendirdik. Şu an yüzde 40-45’leri bulan ihracat oranına sahibiz. Planımız, bu oranları 2023 ve gelecek yıllarımız için sürekli artırmak. 2025 yılında, ciromuzun %80’ini ihracattan yapmayı hedefliyoruz.Mevcuttaki yurtdışı pazarlarımızı değerlendirerek ve potansiyel gördüğümüz pazarları da katarak yolumuza devam edeceğiz. Müşterilerimizle birebir temas edebilmek bizim için oldukça önemli ve önümüzdeki dönemde ziyaretlere daha fazla ağırlık verebilmek adına, ihracat ekibimizi genişlettik

 

Loading

Paylaş :

Comment here