Mekanlar-Şefler

Mett Hotel & Beach Resort Bodrum’da Sanat Dolu Bir Kutlama

 Mett Hotel & Beach Resort Bodrum, Muse Contemporary

İŞ Bı̇Rlı̇Ğı̇ İle Yaz Boyunca “Cloud Nıne” Sergı̇Sı̇Ne Ev Sahı̇Plı̇Ğı̇ Yapıyor

 Dünyanın önde gelen turizm yatırım grubu Sunset Hospitality Groupun markası METT Hotels & Resortsun Türkiyedeki ilk oteli olan METT Hotel & Beach Resort, Bodrum, 2023 sezonunda konuklarına “Cloud Nine” sergisini sunuyor. İlhamını Türkçe anlamı “Mutluluktan havalara uçmak” olan “on cloud nine” ifadesinden alan sergi 3 Haziran’da METT Bodrum’da sanatçıların katılımıyla kapılarını açıyor.

AleaPinarDuPre.

Modern minimalist tasarımı, telaşsız, Akdeniz’in sade ve neşeli yaşam tarzından aldığı ilhamla sofistike keşiflerin Bodrum’daki adresi METT Bodrum, çağdaş sanatı ve genç sanatçıları desteklemeyi misyon edinen yeni nesil sanat galerisi Muse Contemporary iş birliği ile 2023 yaz sezonunu neşe ve mutluluğa övgüyle karşılıyor.

METT Bodrum‘un özenle belirlenen mekânlarında gezilebilecek “Cloud Nine” sergisi, tüm sanatseverleri zihnin ve ruhun hafiflediği ve özgürleştiği saf bir mutluluk halinde ‘bulutların üzerinde olma’ hissini keşfetmeye davet ediyor.

Muse Contemporary‘nin Türkiye’den ve dünyadan 16 sanatçıyı bir araya getirdiği ve küratörlüğünü Ayşe Pınar Akalın‘ın üstlendiği “Cloud Nine” sergisinde Alea Pınar Du Pre, Artem Martis , Canan Savaş, Ebru Yılmaz Kale, Halise Karakaya, Jake Michael Singer, Jeff Robb, Laurence Jenk, Yulia Batyrova & Marat Mukhametov, Melis Baçaru, Miguel Rodrigues, Petra Hultman, Sinan Polvan, Tom Fellows ve Yasemin Vardarlılar farklı disiplinlerden eserleriyle yer alıyor.

TomFellows.

16 sanatçının 60’a yakın eserinin yer aldığı serginin başlığı, İsveçli sanatçı Petra Hultman’ın büyük ölçekli beyaz dantel enstalasyonundan esinleniyor. Lentiküler fotoğrafçılık alanının önde gelen temsilcilerinden İngiliz sanatçı Jeff Robb da son dönem soyut çalışmalarıyla karma sergiye katılıyor.

Sergi, farklı doku ve malzemelerden oluşan, çevresiyle ve mekânla uyum sağlayan eserleri bir araya getirerek izleyicilerin dikkatini çekiyor. Dünyanın dört bir yanından heykeltıraşları bir araya getiren seçkide Portekizli sanatçı Miguel Rodrigues’in barok tarzı eserleri, Güney Afrikalı sanatçı Jake Michael Singer’ın paslanmaz çelikten soyut kuş benzeri heykelleri, Fransız sanatçı Laurence Jenk’in ünlü bonbonları ve Ebru Yılmaz Kale’nin asimetrik ahşap heykelleri yer alıyor.

Savaş nedeniyle kısa bir süre önce Türkiye’ye yerleşen Rus çift Yulia Batyrova & Marat Mukhametov, beton ve porselenin zıt uyumunu vurgulayan, ağırlıksızlık ve havalanma hissi uyandıran bir dizi çarpıcı eserle karma sergiye katılıyor.

MiguelRodrigues.Canan Savaş’ın doğal malzemeler kullanarak yaptığı büyük ölçekli renkli işleri ve son 12 yıldır Türkiye’de yaşayan ve çalışan İngiliz sanatçı Tom Fellows’un alüminyum panelleri izleyicileri büyüleyici ve sofistike bir armoninin içine sürüklüyor. Alea Pınar Du Pre son dönem portre çalışmalarıyla sergiye katılırken, Sinan Polvan ve Yasemin Vardarlılar, Ege kıyılarının mitolojik kahramanlarından ilham alıyor. Sergide ayrıca genç sanatçılar Artem Martis, Halise Karakaya ve Melis Baçaru’nun eserleri de yer alıyor.

15 Eylül’e kadar devam edecek sergi, yaz boyunca farklı etkinlik ve atölye çalışmalarıyla sanatçıları ve konukları bir araya getirecek.

www.mettsocialliving.com/bodrum

  METT HOTEL & BEACH RESORT, BODRUM

METT Hotel & Beach Resort Bodrum, Bodrum Marina’dan sadece birkaç dakika uzaklıkta, önünde apansız uzanan Ege’nin masmavi suları ile demir atan tekneler ve Güney kıyılarının keyfini çıkaranlar için benzersiz bir ortam sunan Haremtan Koyu’nda yer alıyor.

JakeMichaelSinger.

Zarif ve özenle tasarlanan 72 oda, 31 adet süit ve villası, mavi bayraklı plajı ile METT Hotel&Beach Resort konuklarına benzersiz bir deneyim sunuyor. Geniş teraslı loftların yanısıra, kendine özel havuzlu villaların yer aldığı otelde ayrıca, bir adet kapalı, bir adet infinity havuz, iki geleneksel Türk hamamı, MOI SPA ve RAISE Fitness&Wellness merkezleri de bulunuyor.

Oteldeki, uluslararası restoran konseptlerini dünya çapında hizmet kalitesiyle sunan, zengin bir yeme-içme ve eğlence anlayışı yer alıyor. İkonik İtalyan konseptli uluslararası restoran Isola Manzara Gardens, alışılmış ‘beach club’ konseptini sarsan FOLIE Restaurant & Sea, gün batımı kokteylleri ve Pan Asya mutfağından esinlenen lezzetleri ile ATTIKO ile METT Hotel & Beach Resort Bodrum, kentteki yeme-içme sahnesini yeniden şekillendiriyor.

 


MUSE CONTEMPORARY

Muse Contemporary; İstanbul Levent’te yer alan, çağdaş sanatı keşfetmeye ve tanıtmaya yönelik bir sanat galerisi ve dünyadan çeşitli disiplinlerdeki sanatçıların yer aldığı çevrimiçi bir platformdur.

Yulia_Marat

Eşsiz ve ilgi çekici çalışmalarından derlenmiş bir seçki sunmak için sanat dünyasında yükselen ve yerleşik sanatçıları bir araya getiriyor.

Muse Contemporary, sanatçıları desteklemek ve güçlendirmek için uluslararası pazarlara erişim sağlayan ve dünya çapında sanatçılar, galeriler ve kurumlar arasındaki iş birliğini kolaylaştıran bir kapı görevi görüyor.

 

 

 

 

 

JeffRobb

Bu sanatçıların sahip olduğu ortak dil, sanatlarının benzersiz niteliğidir.
1:Alea Pınar Du Pre – Beau

Acrylic on Canvas

150 x 120 cm

2:Jake Michael Singer – Egoli Murmur

Stainless Steel
70 x 55 x 53 cm

3:Jeff Robb – Shark

Lenticular Photograph

150 x 100 cm

4:Miguel Rodrigues – Vannerie D’or II

Pet G and Iron Painted

75 x 46 x 55 cm

5:Tom Fellows – Ask No Questions

2K Car Paint on Aliminium

D = 175 cm

6:Yulia Baytrova & Marat Mukhametov – White Bird

Porcelain, Concrete Mixed Media

70 x 80 x 50 cm

 

 

 

Loading

Paylaş :

Comment here