Manşet

RİDADA, İŞLETMELERDEKİ EKMEK İSRAFINI SIFIRLAYACAK YENİ PROJESİNİ BAŞLATTI.

 

 

“Sağlık ve lezzetten ödün vermeden İnovatif AR-GE çalışmalarımızla israfın önüne geçiyoruz”

2022 yılında yeni fabrikasını açan Ridada, uzun yıllar AR-GE çalışmaları yaptı ve geliştirilen yeni nesil üretim teknolojisi ile mayasız ekmek üretimine başladı.

Ridada Mayasız Ekmek Teknolojisi, kabarma fonksiyonu olmayan her türlü tahıl, bakliyat ya da sebzeyi ekmek formuna getirmeye imkân sağlıyor. Böylece beyaz una olan bağımlılığı ortadan kaldırıyor ve dünyada hiçbir yerde benzeri olmayan yeni bir temel gıdayı günlük beslenmemize kazandırıyor.

Ridada Ekmekleri hiçbir fermantasyon işlemi görmediği için kullanılan hammaddenin işlenmemiş halini sunuyor ve katkı içermemesi sindirimi kolaylaştırıyor. Bu sayede protein bakımından zengin, yüksek lif oranlı ve düşük glisemik indeksli ürün içerikleriyle insan sağlığını koruyacak ekmekler üretiliyor. Aynı zamanda teknolojinin verdiği imkânlarla kıvam arttırıcı katkılar olmadan glüten oranı düşük ya da glütensiz hammaddeleri ekmek haline getirip %100 Tam Buğdaylı, %100 Karabuğdaylı, %50 Patatesli ve %50 Mısırlı gibi birçok lezzeti hem saf halinde hem de zenginleştirilmiş reçetelerle besleyici ve doğal ekmek çeşitlerine dönüştürüyor.

2022’de pazara girmesiyle ekmek alanındaki yetersizliği ve israfı net olarak gören Ridada Genel Müdürü Davlet Chetyz şöyle diyor:

“Ekmek, dünyanın her yerinde en çok tüketilen gıdalardan biri ancak mevcut teknolojiler ekmeğin istenilen doğallıkta ve tazelikte uzun süre kalmasını sağlayamamaktadır. Bu bilgi ve teknoloji yetersizliği ekmekte ciddi bir israfa yol açıyor. “Tüketici İsraf Araştırması-TİA 2022” araştırmasına göre Türkiye’de her gün 4.9 milyon ekmek israf edildi. Bu israfı azaltmak için çalışmak, AR-GE ve ÜR-GE yapıp hem işletmeleri hem de tüketiciyi düşünmenin üreticilerin görevi olduğunu inanıyoruz”

TEK DİLİM PAKETLİ EKMEKLER UZUN SÜRE TAZELİĞİNİ KORUYOR

Ridada, %100 pişirilip donduruluyor ve çözüldükten sonra sahip olduğu nemi yüksek oranda tutuyor. Son noktada pişirme gerektirmediğinden işletmeler fırın çalıştırmaktan kurtuluyor. Bu çözümle enerji, ekipman, işçilik ve zaman avantajı sağlanırken tüketiciler de birbirinden farklı çeşitlerle yeni bir ekmek deneyimi yaşıyor.

Covid salgını sonrası hijyeni sağlayan, ekmek israfını minimuma indiren ve tüketicileri sağlıklı ve lezzetli ekmeklerle buluşturan  Ridada tek dilim paketli ekmekler catering, açık büfe, otel ve askeriyeden yoğun ilgi görürken, sektörde hızla yerini alıyor.

Bunların yanı sıra katkı ve koruyucu olmadan oda sıcaklığında birkaç hafta tazeliğini koruyan ekmek çeşitleri de önümüzdeki ay piyasaya girmeye hazırlanıyor.

 

 

Loading

Paylaş :

Comment here