Manşet

DANET’in taze et ürünleri ile hazırlayabileceğiniz nefis bir kış yemeği için Kuşbaşılı Terbiyeli Nohut tarifi

Yemeğin yapılış videosu  İÇİN TIKLAYIN.

Ülkemizde ve dünyanın dört bir yanında her gün milyonlarca sofraya misafir olan et ve et ürünleri sektörünün köklü markası DANET, ürün portföyünde yer alan 80’nin üzerinde lezzet seçeneğiyle hazırlayabileceğiniz pratik tarifler sunuyor. İşte size, DANET’in taze et ürünleri ile hazırlayabileceğiniz nefis bir kış yemeği için Kuşbaşılı Terbiyeli Nohut tarifi.

Kurulduğu 1975 yılından bu yana gıda sektöründe güçlü bir konum elde eden et ve et ürünleri markası DANET, ülkemizde ve dünyanın dört bir yanında her gün milyonlarca sofraya misafir oluyor. Gıda güvenliği ve kalite konusunda en yüksek standartları tavizsiz uygulayan DANET, ürün portföyünde yer alan 80’nin üzerinde lezzet seçeneğiyle hazırlanabilecek pratik tariflerle tüketicilerinin günlük sofralarında yerini alıyor.

Nefis bir kış yemeği için DANET Kuşbaşılı Terbiyeli Nohut tarifi

Anadolu’nun 8 bin yıllık yerlisi nohut, topraklarımızdan dünya sofralarına yayılmış, farklı kıtaların farklı mutfaklarında farklı şekillerde yorumlanan lezzetli ve besleyici bir yiyecek. Severek tükettiğimiz leblebinin yapımında da kullanılan nohut, özellikle Anadolu kış mutfağımızın vaz geçilmezlerinden.

Sizlere aileleriniz ve sevdiklerinizle bir araya gelebileceğiniz neşeli ve bereketli kış sofraları için, DANET kuşbaşı etle nefis bir terbiyeli nohut tarifi sunuyoruz.

Malzemeler 

Danet Kuşbaşı et 350 gr.
Haşlanmış Nohut 100 gr.
Soğan 1 adet
Sarımsak 2-3 adet
Sıvı yağ 50 ml.
Zeytinyağı 50 ml.
Nane
Pul biber
Beyaz biber
Kaynar Su

Terbiye için

Yoğurt 150 gr.
Tereyağı 30 gr.
1 Yumurta Sarısı
Un 30 gr.

Yapılışı

Nohutlarınızı yumuşamaları için bir gece suda beklettikten sonra haşlayın ve süzün, dinlenmeye bırakın.

DANET kuşbaşı etlerinizi orta ateşte mühürleyin ve kapağı kapalı olarak suyunu çekene kadar pişirin. Etler suyunu çekince, 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve ezilmiş sarımsakları ekleyip kavurun.

Kavurduğunuz etlerin üzerini geçecek kadar kaynar suyu ekleyin. Etleriniz yumuşayana kadar haşlayın.

Yumuşayan etlere, haşlanmış nohutlarınızı ekleyin ve 5 dakika kadar pişirin.

Terbiye Yapılışı:

Bir kapta yoğurt, yumurta sarısı ve unu iyice çırpın, yemeğin suyundan alıp kıvama gelene dek azar azar ekleyin.
Hazır olan terbiyenize 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip tekrar çırpın ve terbiyeyi yemeğe ekleyip, 10 dakika kadar orta ateşte pişirin.

Bir sahan ya da tavada tereyağını eritip, nane ve pul biber kavurun ve servis öncesi yemeğe ekleyin. Afiyet olsun.

Helal sertifikalı üretim yapan ve Türkiye pazarındaki güçlü konumunun yanı sıra 20’ye yakın ülkeye ihracat gerçekleştiren DANET’in ürün portföyünde 80’nin üzerinde lezzet seçeneği ve taze et ürünleri de yer alıyor. Tüketicilerine coğrafi işaretli Afyon Sucuğu ve Afyon Pastırması’nın yanı sıra, taze et ürünleri, sucuk, pastırma, kavurma, jambon, sosis, salam ve füme ürünleriyle, hindi ve piliç ürün seçenekleri de sunan DANET, eve teslim kurban satışı da gerçekleştiriyor.

DANET ürünleri seçkin kasapların ve önde gelen perakende markalarının yanı sıra, firmanın kendi markasıyla oluşturduğu kasap ve şarküteri mağazalarında ve DANET’in online satış sitesinde tüketicilerle buluşuyor.

Loading

Paylaş :

Comment here