Manşet

Yılbaşı sofranızı Polonez ile şenlendirin

Polonez, zengin ürün çeşidiyle yılbaşı sofralarının olmazsa olmazı şarküteri tabağınız için birbirinden lezzetli seçenekler sunuyor.

Güzel anılar biriktireceğiniz yılbaşı gecesini, misafirlerinizin kişisel tercihlerine özen göstererek hazırladığınız sofrayla daha özel bir hale getirebilirsiniz. Örneğin formuna dikkat eden misafirleriniz için, Polonez’in düşük yağ oranı ve yüksek protein değeri içeren “Fit Yaşam” serisi tercihlerinizden biri olabilir. Polonez Fit Yaşam ürünleri eşliğinde buğday unlu bir pizza pişirebilirsiniz. Ya da glüten hassasiyeti olanlar için, ince ince dilimlenmiş çemensiz ve glütensiz pastırmayla hazırlanmış bir humus tabağıyla herkesi şaşırtabilirsiniz. Yılbaşı sofralarının en ağır misafirleri çocuklar içinse; soslarla renklendirilmiş eğlenceli kanepeler yaparak onları da mutlu edebilirsiniz. Polonez’in her yaşa ve her damak tadına uygun lezzet odaklı ürünleriyle yılbaşı sofralarını şenlendirmek çok kolay.

Polonez Pastırmalı Fırında Humus Dürüm Tarifi

Malzemeler: 2 su bardağı haşlanmış nohut, yarım çay bardağı tahin, 1 çay kaşığı kimyon, 4 çorba kaşığı limon suyu, zeytinyağı, 3 diş sarımsak, tuz, pul biber, sumak, rendelenmiş kaşar peyniri, maydonoz, lavaş ekmek ve tercihe göre çemenli ya da çemensiz Polonez pastırma.

Hazırlanışı: Kabukları alınmış haşlanmış nohutların üzerine tahin, sarımsak, zeytinyağı ve limon suyunu ekleyerek püre haline getiriyoruz. Kıvamına göre üzerine ılık su eklenebilir. Son olarak kimyon, pul biber ve sumak ilave ederek karıştırıyoruz. Lavaş ekmeğinin üzerine humusu sürdürdükten sonra üzerine pastırmaları ve rendelenmiş kaşarları da koyup, kenarlarını kapatarak sıkı dürümler yapıyoruz. Dürümleri fırın tepsisine alıp tercihe göre üzerlerine yumurta sarısı sürerek 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar tutuyoruz.  Dürümler soğuduktan sonra yuvarlak dilimler halinde kesip, maydanoz ile süsleyerek servis ediyoruz. Afiyet olsun…

Loading

Paylaş :

Comment here