Kategori Dışı

Çözbim e-Irsaliye Mobil İle Kağıt Baskıya Son!

Haziran-Temmuz 2020 sayısında(*)  “Ticaret hayatı bir alanda daha dijitale taşınıyor” demiştik : e-Irsaliye. Temmuz 2020 itibari ile e-Fatura mükelleflerinin e-Irsaliye kullanma zorunluluğu da yürürlüğe girmiş oldu.

Kısaca e-Irsaliyeyi hatırlayalım

e-Irsaliye belgesi, yeni bir belge türü olmayıp, kâğıt ortamdaki “Sevk İrsaliyesi” belgesi ile aynı hukuki niteliklere sahiptir.

Ürün hareketlerinin elektronik ortamda düzenli bir şekilde izlenebilmesi amacıyla, hali hazırda kâğıt ortamda düzenlenmekte olan “Sevk İrsaliyesi” belgesinin, elektronik belge olarak elektronik ortamda düzenlenmesi, alıcısına elektronik ortamda iletilmesi ve elektronik ortamda korunması ve gösterilebilmesine ilişkin bir elektronik belgedir.

e-Irsaliye 2 şekilde uygulanır. e-Irsaliye mükellefine sistemden direkt gönderme ve e-İrsaliye mükellefi olmayana ortak VKN’den gönderme.

Teknik alt yapısı ve işleyişi e-Faturaya benzer; kapalı sistemdir, yani göndericisi ve alıcısı GİB ya da özel entegratör sistemlerine bağlantıyla gönderir alır.

Ürünlerin taşınması sırasında araçta e-Irsaliye çıktısı bulundurmak zorunlu mu?

Üzerinde karekod bulunan e-Irsaliye kağıt çıktısı yada e-Irsaliye’nin elektronik kopyasının bulundurulması zorunludur.

Çözbim e-Irsaliye Mobil işte burada devreye giriyor!

 

Çözbim e-Irsaliye Mobil ile Irsaliye basımı tarihe karışıyor!

Evet doğru okudunuz! Çözbim e-Irsaliye Mobil ile tarihe karışıyor…
Çözbim Yemekçi MRP/ERP kullanıcılarının düzenlemiş oldukları e-Irsaliyeler otomatik Çözbim Bulut Sunucusuna aktarılır.

Taşımalı olarak yemek gönderilen yerlere gidecek aracın şoförü kendisi için tanımlanmış olan kullanıcı adı ve şifresi ile giriş yaptığı anda (sistem kullanmış olduğu cihazı kaydettiği için bir sonrakinde otomatik olarak giriş sağlar) dağıtım güzergahında gideceği işletmeler için düzenlenmiş olan listeyi ekranında görür, (isterse başka bir güne ait listeyi de görüntüleyebilir) listedeki irsaliyelerin PDF formatındaki içeriğini görebildiği gibi ilgili noktada teslimini gerçekleştirdikten sonra Teslim Edildi kaydı gerçekleştirir.

 

Teslim işlemi kaydı oluştuğu anda sistem irsaliyenin düzenlendiği firmanın mail adresine teslimat detay bilgilerini gönderir. Bu teslim bilgisi aynı zamanda Çözbim Bulut Sunucusunda ve Çözbim Yemekçi MRP/ERP tarafında da güncellenir. Bu sayede anlık olarak güzergah teslimatlarının da izlenmesi sağlanmış olmaktadır.

 

 

 

Çözbim e-Irsaliye Mobil Sadece Taşımalı Yemek Üreten Firmalar İçin mi?

Hayır Çözbim e-Irsaliye Mobil, Çözbim Yemekçi MRP/ERP kullanarak üretimini ve takibini gerçekleştiren ketojenik beslenme ve benzeri gıda üretimi yapan işletmelerin anlaşmalı olduğu kurye elemanlarının da aynı zamanda kullanımı için de geliştirilmiştir.

 

Çözbim e-Irsaliye Mobil Kullanmanın Avantajları Neler?

e-Irsaliye kullanımına her ne kadar geçilmiş, geçmiş olan işletmeler olsa da kontrol noktalarında gösterilmek üzere hala e-Irsaliyeler A4 kağıtlara basılı olarak hali hazırda bulunduruluyor ve her gün onlarca baskı almak durumunda olan işletmeler var, işte Çözbim e-Irsaliye Mobil burada imdada yetişiyor! e-Irsaliye için mali değeri olmayan basılı kağıt giderine de son veriyor…

Çözbim e-Irsaliye kullanmanın en büyük avantajı kullanıcılarımıza ücretsiz olması!

 

 

Çözbim Yazılım ailesi olarak kullanıcılarımızın işlerini kolaylaştırmaya, çözüm üretmeye devam ediyoruz, 1987’den beri…

Bir başka yeni ürünümüz, bir başka yeni çözümümüz de görüşmek üzere sağlıcakla kalın…

Soykan ÖZÇELİK

Yazılım Geliştirici @ Çözbim Yazılım

(*) https://cateringguidedergisi.com/2020/07/08/ticaret-hayati-bir-alanda-daha-dijitale-tasiniyor/

Loading

Soykan ÖZÇELİK
Takip Edin
Latest posts by Soykan ÖZÇELİK (see all)
Paylaş :

Comment here