Manşet

Teksüt, kalitenin ve güvenin simgesi

 

 

Balıkesir, Bursa ve Çanakkale yörelerinin bereketli sütlerini işleyerek, 65 yıldır yüksek kaliteli süt ürünleri üreten Teksüt, pek çok otel, restoran ve catering firmasının profesyonel ihtiyacına da cevap veriyor. “Profesyonellerin de tercihinin Teksüt olmasından mutluluk duyuyoruz” diyen Teksüt Satış ve Pazarlama Direktörü Murat Keleş, bugün İstanbul’un önde gelen neredeyse tüm otellerin mutfaklarında Teksüt ürünlerinin kullanıldığını söyledi.

Türkiye’nin en büyük süt ve süt ürünleri kuruluşlarından biri olan Teksüt, 1956 yılında Balıkesir’in Gönen ilçesinde Recep Arınık tarafından kuruldu. Teksüt olarak müşterilerimize daha iyi ve kaliteli hizmet sunmak için çalışmalarımızı 65 yıldır ara vermeden sürdürüyoruz ve kuruluş tarihi itibarıyla Türkiye’nin en köklü süt ürünleri kuruluşuyuz. Teksüt kalite ve lezzetlerini hem yurtiçinde hem de yurtdışında müşterilerimize ulaştırmak onların beğenilerini kazanmak ve sürdürmek en büyük hedeflerimiz içerisinde yer alıyor. Ürün gamımıza yeni lezzetler katarak ilerlemeye devam ediyoruz. Üretimimizi, Balıkesir’in Gönen ilçesinde bulunan 27 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 80 bin metrekare üzerine kurulu modern fabrikamızda sürdürüyoruz. Bugün günde 600 ton süt işliyoruz, 8 kategoride 40’ı aşkın süt ve süt ürünü üretiyoruz, ayrıca 4 kıtada 22 ülkeye ihracatımız var.

Profesyonellerin de tercihi Teksüt

Türkiye’nin en büyük süt ve süt ürünleri kuruluşlarından biri olan Teksüt’te köklü deneyim ve modern üretim tekniklerinin buluşmasıyla ortaya çıkan ürünler, sadece son kullanıcı segmentinde değil, ev dışı tüketim alanlarında da yaygın şekilde tercih ediliyor.

İstanbul’daki 5 yıldızlı otellerin önemli bölümünde, önde gelen pek çok restoranda, çeşitli catering firmalarında ve Ege ile Akdeniz bölgelerindeki büyük konaklama tesislerinde Teksüt ürünleri yoğun olarak kullanılıyor. Teksüt Satış ve Pazarlama Direktörü Murat Keleş’in verdiği bilgiye göre, özellikle yoğurt, süzme yoğurt, ayran ve tereyağının yanı sıra beyaz, kaşar, dil, çeçil ve örgü peynirleri, UHT Süt ürünlerimiz ve Barista Süt şefler ve ustalar tarafından tercih edilen ürünlerin başında geliyor. Barista Süt sadece tadıyla değil kattığı lezzet ile keklerin ve pudinglerin  de baş tacı olduğu için özellikle tercih edilen bir ürünümüz. 

“Profesyonel damaklara ürün beğendirmek kolay değil” diyen Teksüt Satış ve Pazarlama Direktörü Murat Keleş, “Mutfak profesyonelleri doğal olarak kendi müşterilerini mutlu etmeye odaklanıyor ama bunun için önce kendilerinin mutlu ve üründen emin olması gerekiyor. Biz Teksüt olarak onların bu arayışına kalite, lezzet ve tazelikle cevap veriyoruz. Bu nedenle Teksüt, evlerde olduğu kadar profesyonel mutfaklarda da tercih edilen bir marka olarak giderek daha çok öne çıkıyor” bilgisini paylaştı.

EDT, odaklandığımız bir alan

Profesyonellerle çalışmaktan mutlu olduklarını ve ev dışı tüketim (EDT) kanalını önemsediklerini ifade eden Murat Keleş, “Orta ve uzun vadede ev dışı tüketimin artış trendinde olacağını düşünüyoruz. Gıda kalitesinin çokça tartışıldığı bir zamanda, Teksüt olarak bu kategoriye kalitemizle damgamızı vurmaya odaklanıyoruz. Bununla birlikte EDT kanalında aşçı, şef ve ustalarımızdan gelen geri bildirimleri önemsiyor ve bu kıymetli geri bildirimleri, ürünlerimizin geliştirilmesinde değerlendiriyoruz” diye konuştu.

Ürünlerini ABD’ye ve Avrupa’ya ihraç ediyor

Teksüt, süt ve süt ürünlerini; Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, Avusturya, Fransa, İngiltere, Hollanda, Belçika, Danimarka, İsveç, Kosova, Birleşik Arap Emirlikleri, Libya, Kuveyt, Irak, Azerbaycan, Türkmenistan, Suudi Arabistan, Umman, Nijerya, Singapur ve Japonya’ya ihraç ediyor. 2021 yılında ihracat yapılan ülkeler arasına Filistin’de katıldı. İhracat yapılan ülke sayısı 22’ye ulaştı.

 

 

 

Loading

Zerrin Özcan
Paylaş :

Comment here