Teknoloji-Yazılım

8ci yaşında Telegram’dan bir devrim daha!

Merhaba,

Bir önceki yazımda Telegram’ın 8ci yaşını kutladığını yazmış ve kronolojik olarak tüm güncellemeler ile gelen özelliklerden bahsetmiştim. Telegram 31 Ağustos 2021 güncellemesi ile yine bir devrime imza attı!

Bu güncelleme, gruplara ve kanallara sınırsız izleyicili canlı yayınları, medyadan başlıkları kaldırmayı ve iletme sırasında gönderen adlarını gizleme seçeneklerini, sohbet listenize geri dönmeden bir sonraki okunmamış kanala atlamanın kolay bir yolunuiyileştirilmiş çıkartma panelini, yeni hareketli ifadeleri ve daha fazlasını getiriyor.

Telegram kanallarındaki limitsiz izleyici sayısı ile Telegram Youtube gibi, Vimeo gibi vs bir canlı yayın aracına dönüşüyor, yayıncının gerektiğinde ekranını da paylaşabilmesi başlı başına bir devrim! diğer uygulamalarda bırakın ekran paylaşmayı kanal özelliği dahi yok  🤔

Gelin 31 Ağustos 2021 güncellemesi ile gelen yenilikler gözatalım.

Sınırsız Canlı Yayın

Bir önceki güncelleme görüntülü grup aramalarını canlı yayınlar için güçlü bir araç haline getirdi ve artık canlı yayının izleyici sayısı sınırsız (kanalınızın popülaritesi veya Dünya’nın nüfusu, hangisi sizin durumunuzla daha alakalıysa).

Bir kanalda Canlı Yayın veya bir grupta Görüntülü Sohbet başlatın; her ikisi de artık sınırsız izleyiciyi destekliyor.

Kendi TV kanalınızı işletme gücü burada, cebinizde…Telegram ile

Esnek İletme

İletme çok daha rahatlatıcı bir deneyim haline geldi. Mesajların gönderildiğinde nasıl görüneceğini ve çeşitli özelleştirme seçeneklerini gösteren bir önizleme penceresi açmak için mesaj çubuğunun üzerindeki Mesajı İlet etiketine dokunun.

Göndericinin adını veya medya mesajlarındaki başlıkları gizlemeyi seçebilirsiniz. Ayrıca, yanlış sohbete dokunduysanız, göndermek istemediğiniz mesajların seçimini kaldırabilir veya alıcıyı değiştirebilirsiniz.

Sonraki Kanala Atlama

Telegram’da kullanıcıların haberler, etkinlikler ve içerik için takip ettiği milyonlarca kanallar var. Haberleri kolayca takip etmek için artık sohbet listenize dönmeden takip ettiğiniz kanallar arasında gezinebilirsiniz. Bir kanalın altına ulaştığınızda, bir sonraki okunmamış kanala gitmek için yukarı çekmeniz yeterli.

Sohbet listenizi klasörler veya arşivlenmiş sohbetler ile düzenlediyseniz, uygulama oluşturduğunuz yapıyı izleyecektir: Geçerli klasördeki kanallar, ardından her klasör içindeki kanallar, ardından tüm sohbetler ve Arşiv’de kalanlar. Viral içerikler tarafından dikkatiniz dağılmadan içerikleri okumak için Çalışmalar klasörünüzden bir kanal açmanız yeterlidir ve bunun tersi de mümkün.

Popüler Çıkartmalar

Açık platformlar ve çıkartma dizinindeki binlerce ücretsiz, yüksek kaliteli çıkartma ile her durum için mükemmel bir çıkartma mevcut. Bu güncelleme, bunları bulmayı daha da kolaylaştıryor.

Popüler Çıkartmalar artık çıkartma panelinizdeki Son Kullanılanlar’ın yukarısında gösteriliyor. Gelecekte kullanmak amacıyla bir paket kaydetmek için “Ekle” seçeneğine dokunun. Popüler olan çıkartmalar bölümü, bu dünyada Telegram uygulamalarından daha sık güncellenen birkaç şeyden biridir.

Okunmamış Yorum Sayaçları

Birçok kanalın gönderileri için yorumlar etkinleştirilir, böylece aboneler etkileşime girebilir ve düşüncelerini paylaşabilirler. Sohbetlerde olduğu gibi, yeni mesajlar içeren bir yorum dizisini açtığınızda, artık okunmamış yorumların sayısını gösteren bir sayaç görünecektir.

Yeni Hareketli İfadeler

Telegram geliştiricileri “Her güncellemede daha fazla ifadeyi canlandırmayı artı bırakmalı mıyız?” diye tartışmışlar ve “Hayır” demişler.

Ve “bu güncellemelik bu kadar. Bir sonraki güncelleme için geliştirilmekte olan bazı harika şeylerimiz var” müjdesini vermişler. Biz de merakla bekliyoruz.

Bu güncellemeyi kısaca özetlersek;

Sınırsız Canlı Yayın
• Video yayınlayın ve ekranınızı sınırsız sayıda izleyiciyle paylaşın.
• Başlamak için, yönetici olduğunuz bir topluluğun profil sayfasından Görüntülü Sohbet’e (Gruplarda) veya Canlı Yayın’a (Kanallarda) dokunun.

Esnek İletme
• Mesajların nasıl gönderileceğini önizlemek veya değiştirmek için giriş alanının üzerindeki Mesajı İlet etiketine dokunun.
• Orijinal göndericinin adını gizleyin veya gösterin.
• Medya mesajlarından altyazıları kaldırın veya saklayın.
• Hangilerinin iletileceğini değiştirmek için mesajları seçin ve seçimi kaldırın.

Sonraki Kanala Atlama
• Sohbet listenize geri dönmeden takip ettiğiniz kanallar arasında gezinin.
• Bir kanalın sonuna ulaştığınızda, bir sonraki okunmamış kanala gitmek için yukarı kaydırın.

Popüler Çıkartmalar
• Çıkartma panelinizdeki Son Kullanılanlar bölümünün üzerinden Popüler Çıkartmaları keşfedin.
• Üst çubuğu kaydırırken çıkartma paketlerinizi kolayca bulun, size daha iyi bir görünüm sağlamak için küçük resimler büyütülür.
• Sohbet partnerinizin çıkartma aradığını bilin, partnerinizin durumunda “Çıkartma seçiyor” şeklinde gösterilecektir.
• Mesaj çubuğuna bir ifade girdiğinizde, artık daha büyük önizlemelerle çıkartma önerileri görünür.
• Daha fazla çıkartma görmek için öneriler panelini yukarı çekin.

Okunmamış Yorum Sayaçları
• Bir kanalın yorumlarını açarken kaç tane okunmamış yorum olduğunu görün.

Dahili Paylaşım için İyileştirilmiş Arama
• Sık Görüşülen Kişiler ve Son Arama sonuçları artık Telegram’da mesaj paylaşırken Ara’ya dokunduğunuzda görünüyor.

Telegram her gün gelişmeye, geliştirmeye ve iletişim ihtiyaçlarımızı karşılamaya devam ediyor.

Bir başka yazıda görüşünceye dek hoşçakalın…

Loading

Soykan ÖZÇELİK
Takip Edin
Latest posts by Soykan ÖZÇELİK (see all)
Paylaş :

Comment here