Manşet

Yemek fabrikaları için yazılım gerekli midir? 

 

Çözbim Yazılım hakkında kısaca bilgi verir misiniz?

 Çözbim Yazılım; 1987 yılında kurulmuş,  35 yıldır araştıran, öğrenen, üreten, öğreten yapıya sahip bir firmadır. Firmamızın ana ilkesi, Müşteri memnuniyeti dir. 30 yılı aşkın süredir sistemlerimizi kullanan firmalarımız mevcuttur.

Bizler için bir sistem satışı oldugunda yıllarca devam edecek bir çalışmanın başlaması, Çözbim ailesine yeni bir üye katılması anlamını taşır.

Yemek fabrikaları için yazılım gerekli midir? 

Yemek Sektörü, yazılım kullanmanın en gerekli olduğu sektörlerin başında gelir yemek sektörü aslında. Üretimin takibini ve birçok işin takibini yazılımsız yapabilmek mümkün değil günümüzde, özellikle de fiyat belirsizliklerinin olduğu bu ortamda.

2001 yılında başlayarak yemek fabrikalarının üretim ve diğer tüm işlemlerini tek çatı altında toplayarak bir sistem altında tüm işlemlerini takip etmeleri için YEMEKÇİ adını verdiğimiz, MRP / ERP yazılımını geliştirdik. Yemekçi sistemi zaman içerisinde yemek fabrikalarının vazgeçilmezi, olmazsa olmazı haline geldi. Yemekçi sisteminde yer alan ana modüller aşağıda tablo seklinde verilmistir;

Modüllerimiz;

Üretim takibi,Menü Planlama,Finans,
Stok kontrol,Satın alma takibi,Ön muhasebe,
İnsan kaynakları,Araç servis – Güzergah takibi,Bütçe kontrol,
Maliyet analizleri,Sınırsız sorgu ve raporlama,Etiketleme ve Barkodlama,
E-Fatura, E-Arşiv,

E-İrsaliye, E-Defter,

E-Sipariş,

E-Fiyat Talep,

Yüz Tanıma Sistemi,

Parmak İzi Tanıma Sistemi

Ücret Bordroları,Tek Düzen Muhasebe Sistemi,Demirbaş takibi,
Mobil uygulamalarımız,

Çözbim-Patron Mobil,

Çözbim-İrsaliye Mobil

Üretim Kontrol Paneli,Paket Satışların takibi,
Pos Satış Sistemi.

 

FoodRest Restoran SistemiXSentius

Müşteri-Tedarikçi-Proje

İnternet Portalı

Tüm modüllerimiz birbiriyle entegre olarak çalışır. Böylece sistemli olarak firmalarımızın çalışmalarına destek olmaktayız.

KOBİ ler için hazırladıgımız ARAL Ticari Entegre Sistemi’miz de tüm ticari işlemleri takip edebilen yazılımdır. ERP sistemi olarak kullanılır, elektronik faturalama sistemi ARAL Ticari sistemimize entegre edilmiştir.

Çözbim olarak geliştirdiğimiz yüz tanıma sistemimiz olan YUTASİS (Yüz Tanıma Sistemi) ise, tüm fabrika, okul, akıllı ev sistemleri, askeriyeler, hastaneler, yani çoklu insanın oldugu her yerde kullanılabilmektedir. YUTASIS ile kişilerin yüzlerinin veya parmak izlerinin tanıması ile devam takibi yapılır, güvenlik kontrolü yapılabilir.

Firmamız, gelişen teknolojiye ve hızla ilerleyen bilgi çağına ayak uydurarak yeni teknoloji ile bütünleşen ürünlerini sunmaktadır.

Yazılım sektöründe bir ürünü seçerken ürünün kalitesinin yüksek olması en önemli unsurlardan biridir. Fakat “satış sonrası hizmet” kavramının önemi de göz ardı edilmemelidir.

Çözbim Yazılım bu önemli konuyu göz önüne alarak geliştirmiş olduğu yazılımlara desteğini kurulduğu günden bu güne dek sürdürmüş ve bu yüzden 1987’den beri ayakta kalabilmiş bir kurumdur.

Kalıcılığımızın nedenini  müşterilerimizin görüş ve önerileri doğrultusunda hareket etme yolunu ilke edinmemiz olarak açıklayabilirim.

Yemek fabrikaları mutlak Çözbim Yemekçi sistemiyle tanışmalı, kullanmalıdırlar. Yemekçi Sisteminin kattığı kolaylık ve hızlı iş bitirme süreçleri, çok fazla hatanın ve sistemsiz çalışmanın önüne geçilmesi anlamına gelir.

Çözbim-Yemekçi Sistemine nasıl geçilir?

Başlangıçta geçişin zor olacağı düşünülse de yıllar içerisinde geliştirdiğimiz çalışma planı ile Yemekçi sistemine çok rahat bir geçiş sağlanmaktadır.

Kurulumdan sonrası, firmadaki birimlerle sistemde nelerin nasıl yapılacağı anlatılır. Yemekçi Sistemi içerisinde stok kartları, genel cari hesap kartları, Mamul reçeteleri bulunmaktadır. Firmalarımız tanımlı kartlar üzerinde değişilikler yaparak çok daha hızlı sisteme geçişi saglarlar.

Müşterilerin mönü türleri ve güzergah tanımlamaları yapılarak hızlı sekilde sistem kurulumundan sonraki ayın mönüleri sisteme girilir ve üretim-depo hazırlık raporları sistemden alınarak süreç başlar.

Günlük etiket, İrsaliye veya E-İrsaliyeler sistemde otomatik olarak günlük sayılar üzerinden değişiklik yok ise oluşturulur. Yedi günde bir sistem üzerinden otomatik olarak müşterilere kesilecek faturalar da oluşur.

Stoklarımızın sayımları yapıldıktan sonra tüm malzeme, demirbaş giriş ve çıkışlar sistem üzerinden yapılır. Artık depolarımızda hangi malzemeden ne kadar var takibi ve maliyetleme çalışmaları yapılır.

Aylık mönüler hazırlandıktan sonra müşterilere toplu olarak mönüler e-posta(mail) ile gönderilir.

Her firmanın kendine özgü mönüleri olabilir, firmaların istemedikleri yemekler sisteme tanımlandıgında sistem firmanın mönülerine istenmeyen yemekleri tanımlamaya izin vermez, böylece istenmeyen yemeklerin yanlışlıkla gönderilmesi önlenmiş olur.

Firmalara gönderilen sarf malzemelerin takibi de sistem üzerinden yapılır. Firmaya özel tanımlanan sarf malzeme gönderim tablosunun dışında firmaya sarf malzeme gönderimini sistem takip eder, isterseniz size uyarır, isterseniz fazla malzeme gönderimine izin vermez.

Birçok kontrollü işlem sistem üzerinden otomatik takibe alınabilir. Tanımlayacağınız parametreler ile, vadesi gelen ödemelerinizi, firmalara bakiye limiti tanımlamış iseniz limitini geçen veya yaklaşan firmaların takibini, fiyat değişikliği yapılacak müşterilerinizin yaklaşanlarının takibini, günü gelen finansal işlemlerinizi, Onay bekleyen satınalma işlemlerinizin neler olduğunun takibini yapabilirsiniz. Çalışsan personel veya müşterilerinizin doğum tarihi yaklaşanların bildirimini, araçlarınızın kasko-vize tarihleri gelenlerini de dilerseniz sistemden uyarı olarak alabilirsiniz.

Eğitimlerimizde daha birçok konu anlatımı ile, birimlerdeki çalışanların çalışma planları oluşturularak sistemli çalışmanın başlamasına geçilmiş olur. 

Çözbim Yemekçi Üretim Sistemindeki sihirbazlar neler?

İstanbul hal borsasına canlı bağlanılarak sebze meyve fiyatları anlık takip edilebilir. Satın alma yaptığınız fiyatlarla hal fiyatları karşılaştırılır.

Bankalardaki tüm işlemler online olarak Yemekçi sistemine aktarılır. Banka hesaplarınızı, Pos hesaplarınızı tanımlayarak hesaplardaki tüm işlemleri otomatik olarak sisteminize aktarabilirsiniz. Böylece birçok banka  hesaplarınızdaki hareketleri işlemek ortadan kalkar. Hata yapılması önlenmiş olur. Personel zaman kaybı önlenir.

E-Talep sistemi ile tedarikçilerinize göndereceğiniz bir link ile tedarikçi malzeme fiyatlarını otomatik alır sisteminize işlenmiş olur.

Firmanıza gelen tedarikçi e-faturaları ve e-irsaliyelerini işlemek için zaman kaybı ortadan kalktı. Yemekçi sistemi, e-fatura ve e-irsaliyeleri otomatik olarak entegratörden alır ve sisteminize işler, bir tuşla, faturanızı, irsaliyenizi işlemiş, stoklara girişlerini yapmış, Faturalarınız, verilen sipariş fişleri ve irsaliyelerinizle ilişkilendirilir, cari hesaplara kayıtları yapılmış olur. Çok fazla bir zaman kaybı ve hata olma olasılığı ortadan kaldırılmış olur.

Çözbim Yemekçi Sistemindeki özellikler çok fazladır, bu özellikleri de sisteme geçtikten sonra sizlerle paylaşmış olacağız.

 Çözbim Yemekçi Sistemi Yemek fabrikalarında ne gibi kazançlar sağlar?

 Yemek Fabrikalarının Çözbim-Yemekçi Üretim Sistemine geçtiklerinde, en büyük kazanç bana göre,
Zamandan tasarruf edecek olmalarıdır.
Fatura, irsaliye işlemeleri ortandan kalkacak,
Etiketlerini tek tuşla çıkartabilecekler,
Günlük üretim sayılarını her gün girmek için uğraşmayacaklar,
Bankalardaki işlemler otomatik ilgili hesaplarına aktarılacak,
Stoklarını anında ne kadar olduğunu görecekler,
Satın alama tedarikçi fiyatlarını tek tek işlemeyecekler,
Maliyet tablolarını hazırlamak için günlerce uğraşmayacaklar,
ve daha birçok konuda zamandan tasarruf sağlayacaklar.
Oluşabilecek hataları zamanında görüp önlem alabilecekler,
Her şey sistemde olduğu için kişilere bağımlılık azalacak,

Üretim için gerekli tüm malzeme, demirbaş, sarf malzemeleri sistemdeki reçetelere göre otomatik raporlayacaklar.

Depolarda ürün giriş ve çıkışları barkodlama sistemi ile çok çabuk ve kontrollü yapılacak. Stok kaçakları minimuma inecek.Fiyat artışlarında otomatik fiyat güncellemelerini yapabilecekler,

Uyarı sistemi sayesinde, vadesi gelen ödeme ve tahsilatları sistem hatırlatır, cari hesaplarda tanımlı bakiye limiti aşıldığında sistem uyarı sistemine geçer. Bakiye şişmesi önlenir.

Her şey kontrolunuz altına olur.
Projeleriniz varsa proje,proje tüm stoklarını, maliyetlerini takip edebilirler.

İnternet portalımız üzerinden müşterilerine şifre vererek, müşteriler aylık, günlük mönülerini sistem üzerinden izlerler, cari hesap mutabakat ve ekstrelerini takip edebilirler, günlük sayılarını girerler ve girdikleri sayılar Yemekçi sistemine otomatik gelir, böylece günlük sayı girişleri ve müşteri aramaları ortadan kalkar.

Diğer, kazançları da sistem kurulumundan sonraki eğitimlerde anlatalım.

Çözbim Yemekçi Sistemine geçiş de nasıl Fiyatlandırma yapılıyor?

Yemekçi sistem fiyatlandırmaları, modülerdir. Ana modüller dışında opsiyonel geçiş yapılabilir modüller bulunmakta. Yüz tanıma gibi, E-dönüşüm gibi, Banka Entegrasyonları gibi. Fiyatlandırma modül bazlı, kullanıcı sayısıyla ilişkili, istenirse aylık ödemeli olarak da yapılabilmektedir.

Firma olarak, Yemekçi sistemine geçmeyi planlayan tüm firmalarımıza her konuda olduğu gibi fiyat çalışmalarında da yardımcı olmaktayız.

Bu konuda ana düşüncemiz, Yemekçi sistemine geçmemiş yemek firması kalmayana kadar gerekli görülen tüm olabilecek faydayı firmalara sağlamaktır.

Yemek fabrikaları için hazırladığınız Çözbim Yemekçi Üretim sistemi hakkında verdiğiniz bu bilgiler için teşekkür ederiz.

Ben de, Çözbim Yazılım ekibi adına sizlere teşekkür ederim, dergimizin 100. Sayısı, hayırlı olsun. Yıllarca sürecek çalışmalarınızda Çözbim yazılım olarak başarılar dileriz.

Loading

Timuçin Aral
Takip Edin
Paylaş :

Comment here