Kategori Dışı

Barry Callebaut Türkiye, “I-REC Sertifikası” ile %100 Yeşil Enerjiyi Garantiliyor

 Barry Callebaut Türkiye, yıllık elektrik tüketiminin tamamını yenilenebilir enerji kaynaklarından temin etmeye devam ederek bu yıl da Uluslararası Yenilenebilir Enerji Sertifikası (I-REC) almaya hak kazandı.

Dünyanın önde gelen yüksek kaliteli çikolata ve kakao ürünleri üreticisi Barry Callebaut’un Türkiye’deki kuruluşu Barry Callebaut Türkiye, lider olmanın getirdiği sorumluluğun bilinciyle sürdürülebilirliği işinin merkezine koyuyor. “Forever Chocolate / Sonsuza Kadar Çikolata” stratejisiyle üretiminin tamamını sürdürülebilir yapmak için çalışan Barry Callebaut, elektrik tüketiminin de sürdürülebilir olmasını sağlamak adına  çalışmalar yürüterek 2022 yılı için kullanacağı elektriğin %100 yeşil enerji olmasını garanti altına aldı.

Barry Callebaut Türkiye, fabrikasında kullanılacak olan elektriğin tamamen yenilenebilir kaynaklardan elde edilmesi konusunda 2021 yılında attığı adımı devam ettirerek, bu yıl da Uluslararası Yenilenebilir Enerji Sertifikası (I-REC) almaya hak kazandı. Yıllık elektrik tüketiminin tamamını sürdürülebilir enerjiden karşılayacak olan Barry Callebaut Türkiye’nin fabrikasının elektrik kaynaklı karbon ayak izi “0” olacak.

Hedef, hem üretimde hem de tüketimde %100 sürdürülebilir olmak

Kaynakların hızla tükendiği, iklim değişikliğinin etkilerinin her gün arttığı dünyamızda sürdürülebilir kaynaklara geçişin artık bir sorumluluk değil, bir zorunluluk olması gerektiğine dikkat çeken Barry Callebaut Türkiye Genel Müdürü Ahmet Turgut, doğal kaynakların korunması için toplumun tüm aktörlerinin harekete geçmesi gerektiğini vurguladı.

Sözlerine şu şekilde devam eden Turgut; “Attığımız her adımı iş yapış şeklimizin temelini oluşturan sürdürülebilirlik stratejimiz çerçevesinde gerçekleştiriyoruz. Sonsuza dek çikolata hayatımızda olsun diye tüm dünyada sürdürülebilirlik faaliyetlerimizi, “Forever Chocolate / Sonsuza Kadar Çikolata” adını verdiğimiz sürdürülebilirlik stratejimizin çatısı altında yürütüyoruz. Bu strateji altında global olarak 4 ana hedefimiz bulunuyor. Bunlar; 2025 yılına kadar doğaya saygılı ve karbon pozitif üretim, sıfır çocuk işçilik, 500 binin üzerinde kakao üreticisinin refahının yükseltilmesi ve %100 sürdürülebilir kaynaklar ile üretim. Türkiye’deki fabrikamızda da bu ana hedefleri destekleyecek şekilde ilerliyoruz. Sadece ürünlerimizin sürdürülebilirliği için değil, üretim şeklimizin sürdürülebilirliği için de çalışıyoruz. Su ve enerji kaynaklarının etkin kullanımı ve düşük karbon salınımı için uygulamalar hayata geçiriyoruz. Bu sayede 2021 mali yılına göre 2022 mali yılında yapmış olduğumuz projelerle  kullandığımız enerjide %20 düşüş sağladık. 2021 Ocak ayından itibaren tesisimizin kullanmış olduğu elektrik enerjisinin tamamı I-REC Sertifikası ile belgelendirilmiş yeşil enerji. 2022 yılı için de kullanacağımız elektriğin %100 yeşil enerji olacağını garanti altına aldık. Bu sebeple fabrikamızın elektrik kaynaklı karbon ayak izi geçen yıl olduğu gibi bu yıl da “0” olacak. Ayrıca son 2 yılda yapılan enerji verimliliği çalışmaları ve sertifikalandırmalar ile fabrikamızın enerji kaynaklı karbon salınımı %87 oranında azaltıldı. Yeni Ar-Ge merkezimiz de tasarım ve donanım özellikleriyle, dünyada en yaygın olarak kullanılan ve tanınan yeşil bina sınıflandırma sistemi olan LEED sertifikasına (Leadership in Energy and Environmental Design – Enerji ve Çevresel Tasarımda Liderlik) uygun inşa edildi. Sürdürülebilirlik hedeflerimiz doğrultusunda çalışmaya ve paydaşlarımızı da bu konuda teşvik etmeye devam edeceğiz” dedi.

Loading

Paylaş :

Comment here