Kategori Dışı

Liv Hospital ,TAMEV Ve GTD Sosyal Sorumlulukta Yine Türkiye’ye Örnek Olacak Bir Çalışmaya İmza Attı

Haber ; İlayda User
userilayda86@gmail.com

Liv Hospital Ceo’su Meri İstiroti’nin ev sahipliğini yaptığı İsrafa ‘DUR’’ de temasıyla düzenlenen etkinlikte açılış konuşmasını Monik İpekel yaptı. İpekel konuşmasında:  ‘’Gıdada israfa dur demek için bir aradayız. Mutfak ekonomisi ülke ekonomisi demektir. Gıda gibi önemli bir kaynağı daha iyi kullanabilmek ve gelecek nesillere sağlıkla aktarabilmek için çabalarımız devam ediyor” dedi.

Bir diğer konuşmacı Aile hekimliği uzmanı Dr. Eren Eroğlu; Gıda israfı için farkındalık ve sürdürülebilir beslenme üzerine yaptığı konuşmasında dünyada insanların bilinçli tarım yapması gerektiğini bunun için dünyada birçok ülkede çalışmalar yapıldığını aktardı. İsrafın insandan başladığını belirten Eroğlu ‘’kişiden başlayıp topluma ve ülkelere yayılan önlenemeyen israfın ciddi boyutlara ulaştığını gelecekte gıdaya ulaşımın zor olacağını‘’

söyledi. Ayrıca insanların küçük büyük demeden her yeşil alana ihtiyacı ölçüsünde bitki yetiştirmesi gerektiğini ekledi ve Et ve et ürünlerinin çevreye ciddi salınımlar bıraktığından daha az et daha çok bitki tüketmenin ekosisteme de faydalı olacağını aktardı.
Son olarak GTD Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Boztepe;  israfın boyutlarının görünenin çok ötesinde olduğunu belirterek ‘’İsraf, insanlığın gıdaya ulaşımında koca bir engeldir’’ dedi. Dernek olarak uluslararası alanlarda Türkiye için yapılan çalışmalardan bahseden Boztepe, gelecekteki amacının Türk mutfağının ve ürünlerinin tüm dünyada marka olması olduğunu, bunun için tüm paydaşlarla çalışılması gerektiğini söyledi. Ayrıca israfın önlenebilir olduğunu söyledi ve toplumların sivil toplum kuruluşları ile el ele vererek israfı önleyebileceklerini belirtti.

 

 

 

 

Loading

Paylaş :

Comment here