Kategori Dışı

 Gault & Mıllau 2024 Türkiye Rehberi Aralık’ta Yayımlanacak

Türkiye’nin En İyi Restoranları Bir Kez Daha Dünya Sahnesinde!

Bereketli topraklarında Anadolu’nun köklü geçmişinden beslenerek dünyanın en zengin mutfaklarından birine ev sahipliği yapan Türkiye, dünyanın prestijli gastronomi rehberlerinden biri olan Gault & Millau Rehberi’yle dünya vitrinine çıkıyor. Takdir edilen rehberlerden biri olan Gault & Millau’nun Türkiye için hazırladığı seçki, 4 Aralık 2023 tarihinde Çırağan Palace Kempinski’de gerçekleştirilecek ödül töreni ile duyurulacak. Gault & Millau’nun Türk lezzet mirasına gösterdiği bu ilgi, Türkiye’nin dünyanın önde gelen gastronomi merkezleri arasında öne çıkmasına katkı sağlayacak.

Sözen Group iş birliği ile Türkiye’ye adım atan dünya gastronomisinin en seçkin rehberlerinden olan Fransa menşeili Gault & Millau, Türkiye gastronomisinde yepyeni bir dönemin kapılarını aralıyor. Güçlü gastronomi ağı sayesinde kendisine saygın bir konum kazanan Gault & Millau, 2024 rehberiyle Türkiye pazarında yerini almaya hazırlanıyor. Gault & Millau Türkiye Rehberi, 4 Aralık 2023 tarihinde Çırağan Palace Kempinski’de gerçekleştirilecek görkemli bir ödül töreniyle gastronomi tutkunlarının ilgisine sunulacak.

İlk kez 1969 yılında Paris’te iki gazeteci ve yemek eleştirmeni Henri Gault ve Christian Millau tarafından yayımlanan Gault & Millau, günümüzde dünyanın en prestijli iki gastronomi rehberinden biri olarak kabul ediliyor. Her şefin restoranının özgünlüğüne inanan Gault & Millau, gastronomi dünyasının inceliklerini keşfetmeye yönelik bir pusula niteliğinde. Lezzet haritasıyla gastronomiye yeni bakış açıları tanıtan bu modern rehber, restoran ve şefleri puanlaması için bağımsız şarap ve gastronomi uzmanlarıyla çalışmalarına devam ediyor. Elli yıldır lezzetin ve yeteneklerin peşinde koşan Gault & Millau sekiz bölgesel rehbere, bir şarap rehberi ve bir şampanya rehberine sahip. Rehber restoranları ödüllendirirken kendine özgü puanlama sistemiyle ayrıntılı bir değerlendirme sunuyor. Restoran ve şeflere Gault & Millau tarafından hizmet, fiyat ve restoranın atmosferi hakkında ayrı ayrı yapılan değerlendirmelerle birlikte yemeğin kalitesi ve lezzeti üzerinden 1 ile 20 arasında puan veriliyor. Yüksek puanlı restoranlar puanlarının derecesine göre Gault & Millau imzası olan şef şapkalarından 1 ile 5 arasında şapka kazanıyor.

Türkiye’yi 17. ülke olarak bünyesine katan rehber, 2023 yılı içerisinde ülkenin önde gelen turizm destinasyonlarında saha çalışmalarına başladı. Gault & Millau Türkiye rehberi, belirli şehirleri vurgulamak yerine zengin ve detaylı bir Türkiye gastronomi turu sunmayı amaçlıyor. Rehberin Türkiye uyarlaması, ülkemizin önde gelen gastronomi destinasyonlarından olan İstanbul, İzmir, Çanakkale, Balıkesir (Ayvalık), Aydın (Kuşadası), Muğla (Bodrum ve Fethiye), Antalya, Gaziantep ve Nevşehir (Kapadokya)’i kapsıyor.

Türkiye pazarında Sözen Organizasyon iş birliği ile yerini alan Gault & Millau hakkında çok heyecanlı olduklarını dile getiren Sözen Group CEO’su Gökmen Sözen, bu iki önemli markanın girişiminin global gastronomi sektörü ve Türkiye arasında köprü olacağını vurguladı. Sözen, “Dünyada her geçen gün yıldızı parlayan Türkiye gastronomisi için atılan dev adımlara bir yenisini daha eklediğimiz için gururluyuz. Türkiye’de gastronomi sektöründeki hizmet ve yatırım zincirine Gault & Millau Rehberi ile altın bir halka daha eklemiş bulunuyoruz. Sözen Organizasyon aracılığıyla Gastromasa gibi uluslararası etkinliklerle Türkiye’yi dünya gastronomisinin merkezine taşıyoruz. Türkiye gastronomisinin geleceğini birlikte inşa etmek için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Bu yolda ilerlerken bize destek olan herkese bir kez daha kalpten teşekkür ediyor, sağlık ve lezzet dolu günler diliyorum” dedi.

Sözen Group CEO’su Gökmen Sözen, cümlelerini bitirmeden 4 Aralık’ta Çırağan Palace Kempinski’de düzenlenecek gala gecesine desteklerini esirgemeyen sponsorlara da tek tek teşekkür etti: “Gala gecemizde öncelikle ana sponsorlarımız; Nespresso, Jumbo, Öztiryakiler, Pınar ve Pepsico’ya; destekleyen markalarımız Koton, Papatya, Ingredy, Le Cordon Bleu ve White Uniform’a; değerli STK’larımız TTYD, TÜROFED, TÜROB, TURYİD, ETÜDER, TUSİD, AKTOB ve AGYİD’e; iletişim destekçimiz Effect BCW’a ve medya sponsorumuz FoodinLife’a teşekkür ederiz.”

Gault & Millau’nun CEO’su Patrick Hayoun ise şunları söyledi: “Gault & Millau Türkiye için Gökmen Sözen ile 2023’ün hemen başında attığımız imzadan, bugün ödül töreni noktasına geldiğimiz için çok mutluyuz. Bu süreçte özel olarak eğittiğimiz yerel müfettişlerimiz Türkiye’de Marmara, Ege, Akdeniz ve Güneydoğu bölgesinde 500 restoran gezdi. Türkiye’de 2024’te yayımlanacak rehberimiz Türkçe ve İngilizce yayımlanacak ve yerel müfettişlerimizin gezdiği bu 500 restorandan seçilen yaklaşık 200 civarı mekan rehberde yer alacak. Geçtiğimiz 50 yıl boyunca, Gault & Millau çok sayıda rehber ve dergi yayımladı, güçlü bir dijital içerik sunmakla birlikte çeşitli etkinlikler düzenledi. Fransa’dan Japonya’ya dünya çapında şefleri ve restoranlarını tanıttı. Gault & Millau, her şeyden önce genç yetenekleri, yaratıcılığı, merakı teşvik etmeye ve tarafsız, bağımsız ve nesnel kalmaya devam ediyor. Yarının yeteneklerini ortaya çıkarıyoruz. Restoran seçimimiz, atmosferiyle birlikte eksiksiz bir mutfak deneyimi, kaliteli hizmet ve şarap listesine dayanıyor. Amacımız bir şey empoze etmek, kurallar oluşturmak değil, yeni bir düşünce tarzını teşvik etmek ve gerçekten hak edenleri öne çıkarmak. Bize yeni bir gastronomi sahnesi sunan ve gastronomi alanında büyük bir potansiyele sahip Türkiye’nin 17. ülke olarak bünyemizde bulunması da bizim için çok değerli.”

Loading

Paylaş :

Comment here