Kategori Dışı

ERİŞ, GIDA+ Ödüllerinde ‘En Yenilikçi Unlu Mamul’ Kategorisinde Ödül Aldı

 

Probiyotikli Nudo Noodle,  ERİŞ’e Ödül Getirdi

GIDA+ ödülleri; yaptığı araştırma ve/veya yenilik ile Gıdaya artı değer katan kişi ve kuruluşları 31 farklı kategoride ödüllendirdi. Alanında lider 64 seçkin jüri üyesinin iki kademeli değerlendirmesi sonucunda ERİŞ, Probiyotik Nudo Noodle’ı ile, GIDA+ Ödülleri tarafından ” En Yenilikçi Unlu Mamul” kategorisinde ödüle layık görüldü.

ERİŞ, bu Prestijli ödülü Probiyotikli Nudo Noodle ile kazandı

Probiyotikli Nudo Noodle, ERİŞ ve Yıldız Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi iş birliği ile geliştirilen bir ürün olarak Türkiye’de bir ilki temsil ediyor. Hazır yemek tüketimi hızla artarken, tüketiciler giderek daha fazla sağlıklı ve besleyici gıdalar aramaktadırlar. Bu gereksinimi karşılamak ve sağlıklı bir alternatif sunmak amacıyla, bağışıklık sistemini geliştirici- sindirim sistemi düzenleyici Probiyotikli Nudo Noodle geliştirilmiştir. ERİŞ, gıda sektöründe sağlıklı ve yenilikçi ürünler sunma konusundaki kararlılığını sürdürmeye devam edecektir.

Probiyotikli Nudo Noodle’ın GIDA+ ödülü, ERİŞ’in Ar-Ge, inovasyon ve kalite odaklı çalışmalarını taçlandıran bir başarı olduğunu belirten ERİŞ Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Eriş; “Noodle sektörü, özellikle 7-28 yaş arası tüketiciler arasında hızla büyüyen bir gıda kategorisi haline gelmiştir. Üniversite-sanayi iş birliği kapsamında gerçekleştirilen bu çalışma ile Probiyotikli Nudo Noodle, Noodle’ı daha işlevsel bir ürün olarak değerlendirilebilirliğine katkı sağlamaktadır. Probiyotikli Nudo Noodle’ın Türkiye’de üretilmesi, gençler tarafından yoğun bir şekilde tüketilen Noodle’ın insan sağlığına katkı sağlayan bir ürün haline getirilmesi ve bu şekilde daha geniş kitlelerce de tüketilmesini sağlamak amacı taşırken, Noodle ile ilgili gereksiz manipülasyonları da önlemeyi hedeflemektedir. Probiyotikli Nudo Noodle, tamamen Helal ve en üst düzey gıda güvenliği standartlarına uygun olarak üretilmektedir. Ürün içeriğinde renklendirici, koruyucu ve Monosodyum Glutamat (MSG) gibi kimyasal lezzet arttırıcılar bulunmamaktadır. Tüm bu bileşenler çerçevesinde aldığımız bu ödül bizim için çok kıymetli” açıklamalarında bulundu.

Loading

Paylaş :

Comment here