Kategori Dışı

“Aşkın gözü kördür”

Merhaba… Sizi çok farklı bir yere götüreceğim. Sıkı tutunun.

Bir gün yatakta yatıyorum. Çocuk çığlıkları ile ıslık arası bir ses ile uyandım. Korktum. Perde kapalı idi. Hafifçe araladım. Etraf hayli karanlıktı. Ellerim titreyerek bir cesaret kolu çevirerek pencereyi açtım.  Ses meğersem rüzgâr sesiymiş. Pencere kapalı olduğu için ses öyle gelmiş. İçime bir su serpildi derken üşümeye başladım. O da ne… Gözlerimi açtım. Annem elinde battaniye bana bakıyor. İşe gitmem gerekiyor. Meğersem RÜYAYMIŞ.

“Aşk nedir ?” Sorusunun cevabı yukarıda yazıyor. Üzerinde bir düşünün derim. Ama çok da düşünmeyin. Yazım daha bitmedi.
Aşk ne yüce bir duygudur. Uğruna ne savaşlar yapılmış, ne destanlar yazılmıştır… Ayaklarınızı yerden keser. İçinizde kelebekler uçuşur. Ama peki ya göründüğü gibi değilse? Ayakta durmayı beceremediğiniz için ayağınız yerden kesiliyor ise? Karnınızın içinde kelebekler uçmuyor da, tuvaletiniz gelmişse?
Âşık olduğunuz zaman âşık olduğunuz kişinin hep iyi yanlarını görürsünüz. Sanki elektrik süpürgesi onun ne kadar kötü huyu varsa çekmiş, almış götürmüştür.

  • Seninki çok cimri
  • Cimri değil tutumlu
  • Biraz da kilolu sanki
  • Kilolu değil kemikleri iri
  • Senin yanındayken başka kızlara bakıyor
  • Azıcık şaşı sana öyle gelmiştir.
  • Bu yaşta kel kalmış sana inanmıyorum. Onu mu yakıştırdın kendine?
  • Bu sene kellik moda

Yok yok… Bu sene mallık moda
Aşk denilince akla ilk karşı cins gelir. Ama insan sadece karşı cinse âşık olmaz. Aşk sanılanın aksine daha geniş bir olgudur. Bir şehre âşık olursunuz. Bir yemeğe, bir şiire, bir filme, bir elbiseye. Örnek çok.
Yaklaştıkça sever, sevdikçe bağlanırsınız. Tutkunuz arttıkça o şeye olan aşkınız alevlenir. Alacakaranlık filmini düşünün. Bir vampire âşık olduğunuzu hayal edin. Vampir kanınızı emecek ve canınız yanmayacaktır.
Sektöre dönelim. İşinize âşıksınız. Çalıştığınız yere ve buradaki insanlara. Çalışma arkadaşlarınızın hatalarını hoş görüyorsunuz. İçlerindeki vampir kişiliklerini göremiyorsunuz. “Çünkü âşıksınız”. İşiniz size uygun değil aslında farklı bir şirkette çalışmalısınız. Hak ettiğiniz değeri bulamıyorsunuz. Bırakamıyorsunuz. “Çünkü âşıksınız”. Tedarikçiler size uygun koşullarda ürün veremiyor. Ama yılların getirdiği bir dostluk bağı var. Bırakamıyorsunuz. “Çünkü âşıksınız”. Müşteriniz sizden üretim koşullarınızı çok zorlayacak bir üretim yapmanızı istiyor. Yapmanıza değmeyecek bir kar elde edeceksiniz. Bırakamıyorsunuz. “Çünkü âşıksınız”. Bir bölümde işler pek de iyi gitmiyor. Belli ki bazı çalışanlar işini layığı ile yapamıyor. Bırakamıyorsunuz. “Çünkü âşıksınız”.
Herkesi çok sevin ama kimseye âşık olmayın. Çünkü “AŞKIN GÖZÜ KÖRDÜR” gerçekleri göremezsiniz. “SEVGİ” ile kalın.

Loading

Büşra Gülşah Güncü
Latest posts by Büşra Gülşah Güncü (see all)
Paylaş :

Comment here