Kategori Dışı

Deprem, Afat,Sel Vb. Durumlarda Endüstriyel Yemek Firmalarının Birlik Ve Beraberliğe Katkısı Ve Önemi

Yaşamış olduğumuz ve de yüz yılın felaketi olarak adlandırılan ve bir çok ilimizi; maddi, manevi, fiziki  ve psikolojik olarak, ülke genelini ise insani ve ekonomik boyutta çok etkileyen deprem sonrasında bir kez daha gördük ki; endüstriyel yemek firmaları ülkemiz için çok önemli bir yer teşkil ediyor ve sektörün büyümesi gerekiyor.

Yaşanan bu durumun hemen ertesi günü birçok endüstriyel yemek firması bölgelerde organize olarak; binlerce kişinin yemek ihtiyacını karşıladı. Ve hala daha karşılamaya devam eden firmalar var.

Kimi firmalar seyyar mutfaklar kurarak, kimi firmalar kendi mutfaklarını tahsis ederek, kimi firmalar personellerini görevlendirerek, kimi firmalar ise kurum ve kuruluşlarla ortak hareket ederek insanımızın hizmetine koşuyor.

Bu tip üzücü olaylar da, barınma ve beslenme çok fazla önemli bir hal alıyor. İlk etapta bu ihtiyacın karşılanması gerekiyor.

İşte tam bu noktada endüstriyel yemek firmaları, maddi bir beklenti gözetmeden insani kimliklerini ortaya koyarak, insanımızın yardımına koşuyor. Ve birincil temel ihtiyacın karşılanmasına katkı sağlıyor.

Bazı firmalarımız ise; deprem bölgesinden nakledilen kardeşlerimize yurt, pansiyon vb. noktalarda hizmet ediyor. Ve hatta bu hizmet esnasında psikolojik ve insani olarak onlarla aynı duyguları paylaşarak daha iyi olmaları için mücadele ediyor.

Endüstriyel yemek firmaları genel olarak bazı insanlarımızı memnun edemediği zamanlarda yaşadığı güçlüğü bu tip durumlarda bile yaşayabiliyor. Bazı insanlarımız memnun olmayabiliyor. Bazı insanlarımız da yaşadığı travma ve olumsuzlukları yemekten şikayetçi olarak veya memnun olmayarak yansıtabiliyor.

Daha önceki yazılarımda da belirtmiş olduğum gibi, endüstriyel yemek firmaları sadece yemek yapmıyor, insanların fiziksel, biyolojik ve psikolojik süreçlerini de doğru yönetmek zorunda kalıyor.

Şunu belirtmeliyiz ki; ülkemizde 6000 den fazla kayıtlı firması ve 300.000 fazla çalışanı ile günlük 8 milyondan fazla kişiye hizmet sunan firmalarımız, istihdam sürecindeki önemini ve yerini doğal afetlerde de gösteriyor.

Son olarak, yaşanılan bu felaketlerin bir daha yaşanmamasını temenni ediyor, vefat edenlere rahmet, yakınlarına baş sağlığı, yaralananlara acil şifalar diliyoruz.

Rabbim insanlarımızın yardımcısı olsun.

 

Loading

Tuncay Baycan
Paylaş :

Comment here