Kategori Dışı

Yapay zeka daha ne kadar hayatımızı şekillendirecek?  ChatGPT Nedir?

ChatGPT, OpenAI tarafından ilk olarak 30 Kasım 2022’de kullanıma sunulan bir yapay zeka sohbet robotudur. Farklı alanlardaki konuları sisteminde işleyebilen ChatGPT, yanıtlarını kullanıcının taleplerine göre uyarlayarak daha dinamik ve ilgi çekici konuşmalar yapılmasına olanak tanır. Türkçe de dahil olmak üzere pek çok farklı dilde çalışan bu sistem hem denetimli hem de pekiştirmeli öğrenme teknikleriyle geliştiriliyor.

ChatGPT yazılımı, tutanak, gözlem ve analizi temel alan, dil teknolojisi tabanlı öğrenme harcayan bir tekniktir. Bu, kullanıcıların konuşmalarını daha iyi anlamaları için kullanabilecekleri, mesajlaşma sohbetlerinin uygun tepkiyi vermesini ve hassas konuşmalarının doğruluğunu belirleyen bir yaklaşımdır. ChatGPT teknolojisi, mevcut sohbet robotlarına göre daha güvenilir olmasının yanı sıra, daha fazla zaman yönetimine de izin veriyor.

ChatGPT Ne İşe Yarar?

ChatGPT yazılımı, web sitelerinden e-ticarete kadar herhangi bir kurumda kesintisiz on-site servis sağlanmasını mümkün kılan sohbet robotlarının işlemlerini hedef almaktadır. İş ve ziyaretçiler arasındaki iletişimi kolaylaştırmak için ChatGPT avantajlı bir seçimdir . ChatGPT sistemini kullanan her şirket, müşterileri ile doğrudan iletişim kurabilir, onlara hizmetlerinden maksimum etkiyi elde edebilir ve onunlara sunulan olası hizmetler hakkında bilgi sağlayabilir.

ChatGPT ayrıca, müşterilerin konuşmalarını canlı olarak izlemek için sohbet oturumları oluşturma, kaydetme ve yönetmeye de olanak tanır. Söyleşileri takip etmek için metin tabanlı dilbilgisi ve diğer özelleştirilmiş yapay zeka modelleri tarafından desteklenen doğal dil işleme teknolojileri kullanılır.

ChatGPT Google’ın Yerini Alabilir mi?

Chat GPT’nin veya benzeri herhangi bir sohbet robotunun Google’ın veya diğer arama motorlarının yerini tamamen alması çok olası değildir. Çünkü sohbet robotları, geliştirilme sürecinde yüklenen bilgilere dayalı olarak cevap üretirler. Google gibi arama motorları ise internetin bütününde arama yapar. Bu nedenle de ChatGPT’nin Google ile aynı ölçekte bilgi vermesi şimdilik mümkün değildir. Ayrıca arama motorları gelişmiş algoritmalar ve yüksek kapasiteli sunucuları kullanarak bilgiye erişim sunarlar. Fakat ChatGPT, kendi üretim ekibinin sağladığı sınırlamalar çerçevesinde hareket eder.

ChatGPT Yazılımı Bir Servisi Nerede Kullanılabilir?

ChatGPT yazılımı, kişisel çözümler için sosyal ağlar , mesajlaşma platformları , özel ticari siteler ve mobil uygulamaların tamamına uygulanabilir. Ayrıca , bankalar, elektronik ticaret şirketleri ve teknoloji firmalarının da sıkı çalışma koşullarında başarılı sonuçlar elde etmesini sağlar.

Nasıl bir yapay zeka çağından bahsediyoruz?

  • Her bir çocuğun, büyümesinin her adımında ona yardımcı olacak bir yapay zeka öğretmeni/rehberi olacak. Bu öğretmen, sınırsız bir sabır, tutku, bilgi ve yardımseverlik ile donatılacak ve çocuğa sonsuz sevginin makine versiyonunu verebilecek. Bu sayede çocuğun potansiyelini en üst noktaya çıkarmasına yardımcı olabilecek.
  • Yapay zeka yetişkinler için de asistan/koç/mentor/öğretici/danışman/terapist görevi gö Ve aynı çocuklara yardımcı olan yapay zeka gibi sınırsız sabır, tutku, bilgi ve yardım sunacak bizlere.
  • Benzer şekilde, bilim insanlarına bilimsel araştırma ve geliştirmede yardımcı olacak, liderlere insanları yönetirken daha iyi karar almalarını sağlayacak yapay zeka türleri olacak.
  • Yapay zeka ile yaşanan üretimdeki verimlilik, ekonomik büyümeye, yeni endüstrilerin ve iş kollarının doğmasına, bu da işçilere ödenen ücretlerin artmasına yol açacak.
  • Hatta ve hatta savaşların bile çok daha hızlı bir şekilde ve olabildiğince az insan kaybı ile bitmesini sağlayabilecek yapay zeka. Bunu da komutanlara ve politik liderlere, risk, hata ve can kaybını en aza indirecek stratejik ve taktisel kararlar almalarına yardım ederek yapacak.
  • Yapay zeka sadece zekayı artırmayacak aynı zamanda daha ‘insancıl’ İnsanların teknik yetersizliklerini kapatarak sanatsal estetik fikirlerini yaratma ve paylaşma özgürlüğü verecek. Sizinle empati kuran bir yapay zeka ile konuşmak, sıkıntılı durumların üstesinden gelebilmenize yardımcı olacak. Bunun örneklerini medikal yapay zeka sohbet robotlarında görmeye başladık bile.

 Yapay zeka daha ne kadar hayatımızı şekillendirecek?

Teknolojinin “bir insan zekasına sahip olabilme” ihtimali gerçekten inanılmaz. Bu seviyeye çıktıktan sonra sahip olduğu iterasyon yeteneği ile (yani bize sunduğu çıktılara verdiğimiz cevapları kendi algoritmasına dahil ederek kendini geliştirme mekanizması sayesinde) bir süre sonra normal insan zekasının çok daha ötesinde bir seviyeye ulaşacağını öngörmek zor değil.

 ChatGPT Yazılımı Bitirir mi?

Kesinlikle hayır. Bu tamamen sizin ihtiyaçlarınıza bağlı. ChatGPT yazılımı, kullanıcıların kendi özelleştirme seçeneği ve gereksinimlerine göre özelleştirilebilen bir sistemdir. Dolayısıyla, ne kadar iyi bir sonuç elde etmek istediğinizi ve ne kadar uzun süre sonuçları etmek istediğinizi saptamak size kalmıştır. Bazı durumlarda ChatGPT’yi kısa bir süre için kullanmanız yeterli olabilir. Bazı durumlardaysa, devamlı olarak gelişmeler sağlamak için uzun süreli bir kullanımla sonuç almanız gerekir.

Sonuç olarak yapay zekanın medeniyetimizin yarattığı, elektrik ve mikroçipler ile eş değer hatta onların daha ötesinde önemli bir ‘şey’ olma ihtimali yüksek. Bizler de bu teknolojiyi zaman zaman işlerimizi hızlandırmak için kullanmaktayız ve unutmayalım ki ChatGPT hayatımıza gireli daha 1 yıl olmadı bile, dolayısı ile yıllardır deneyimlerimizi üst üste koyarak bugünlere geldik.

Loading

Soykan ÖZÇELİK
Takip Edin
Latest posts by Soykan ÖZÇELİK (see all)
Paylaş :

Comment here