Kategori Dışı

2022’yi Uğurlarken…

 

Acısı ile tatlısı ile bir yılı  daha geride bırakıyoruz. Geçtiğimiz son iki yılın aksine bu yıl Dünyayı kasıp kavuran Covid salgının gölgesinde girmiyoruz yeni yıla. Covid son iki yıla damgasını vursa da yarattığı etki ve her alanda yaşanan değişim hayatımızı şekillendirmeye devam ediyor. Hibrit, uzaktan ve tam zamanlı çalışma modellerinin ortaya çıkması, teknolojik çözümlerin artması ve bir çok işlemin internet üzerinden yapılır hale gelmesi hayatımızdaki yenilikler.

Şöyle geriye dönüp bakacak olursak 2022 yılına damgasını vuran teknolojik gelişmeler ise; Microsoft’un Activision’u satın alması, Apple’in 14 serisi telefonlarını-M2 işlemci PC’lerini tanıtması, Elon Musk’ın Twitter’ı satın alması, Citroën’nin elektrikli Ami modeli, BMW’nin renk değiştiren elektrikli modeli, Mercedes’in Vision EQXX modeli, az gören yada okuma güçlüğü çeken kişiler için tanıttığı OrCam MyEye Pro gözlüğü, Samsung’un katlanır modellerini tanıtması ve Galaxy Note serisine son vermesi, İlk giyilebilir Mouse olan Magnima AirPoint Ring, 5G ile Endüstri 4.0 Denemesi, 5G ve kuantum gibi veri iletişim teknolojilerini kullanarak daha kolay veri paylaşımı, Facebook’un Metaverse’i Kripto para ve Blockchain’in daha fazla hayatımıza girmesi, Yapay zeka ve makine öğrenmesinde kaydedilen gelişmeler ve yılın son ayında hayatımıza giren ChatGPT AI (Artificial intelligence – Yapay Zekâ) örneklenebilir.  Liste daha da uzayabilir ancak uzatmamak adına en dikkat çekenleri örneklemek istedim.

2023 ve sonrası içinde takipçisi olacağımız ve hayatımıza girecek olacak teknolojileri ise; Artificial intelligence – Yapay Zekâ, 5G ve Gelişmiş Bağlantılar, Edge Bilişim (düşük gecikme süresi ve yüksek hızlı veri işleme sağlayan yeni bir teknoloji), IoT (Nesnelerin interneti-Internet Of Things) den sonra Davranışların İnterneti (IoB – Internet of Behaviors), Quantum hesaplama, Kripto paralar, Dağıtık bulut teknolojileri olarak özetleyebiliriz.

Biz de Çözbim Yazılım ailesi olarak geride bıraktığımız 2022 yılında mevcut çözümlerimize yeni çözümler katarak, yeni ürünler ekleyerek ürün yelpazemizi genişlettik.

Açık Bankacılık, e-Talep, e-Sipariş, Hal Borsası ve Satınalma Takip Sistemi ürün portföyümüze yeni eklenenler ve bu yeni ürünlerin tanıtımı önceki yazılarımızda yapmıştık. Elbette bununla da kalmadık ana uygulamamız olan Yemekçi’de de önemli güncellemeler yaptık.

2023 yılında da online ödeme-tahsilat sistemlerini uygulamalarımıza adapte etmeyi hedefliyoruz böylece kullanıcılarımız ödeme yapabilir-alabilir olacaklar. Bulut hizmetlerine yönelim her geçen gün artarken bizler de bu konuda kullanıcılarımızın bir kısmını bu teknolojiye geçirmiş bulunuyoruz ve bu sayının artacağını öngörüyoruz.
Yaş 35 yolun yarısı eder misali 35 yılı geride bırakmakta olduğumuz yazılım geliştirme hayatımızda; ilk günden bu güne çözüm odaklı, zamanında ve kaliteli gerek yerinde gerekse uzaktan destek hizmeti konusunu ilke edinen, kullanıcı memnuniyetini ön planda tutan anlayışımızı yeni yılda da önümüzdeki yıllarda da ödün vermeden sürdürme gayreti içerisinde olacağız.

Yeni yılın tüm insanlığa; öncelikle sağlık, barış, huzur, bereket ve bol kazanç getirmesini dilerken yeni yılınızı da Çözbim Yazılım ailesi olarak kutluyoruz.

Yeni yılda yeni çözümler, yeni ürünlerde buluşmak üzere…

 

Loading

Soykan ÖZÇELİK
Takip Edin
Latest posts by Soykan ÖZÇELİK (see all)
Paylaş :

Comment here