Kategori DışıYemekder

Neden YEMEKDER?

Kısa adı YEMEKDER olan, Yemek, Gıda İşletmecileri, Servis Sağlayıcıları ve Mesleki Eğitim Derneği’mizi bu yıl Mart ayında kurmuş, ilk genel kurulunu da 9 Eylül’de yaptık. Bunca gıda ve yemek üreticisi, tedarikçi, aşçı, mühendis, gastronomi, eğitim derneği varken YEMEKDER’e neden ihtiyaç duyuldu?
Gıda mevzuatımıza göre kodeksine aykırı gıda üretilemez, işleme tabi tutulamaz ve piyasaya arz edilemez. Güvenilir gıda için tarladan, insanların vücuduna girene kadar her türlü mal ve hizmet türeticisiyle, servis sağlayanların entegre hareket etmesi gerekir.

Geldiğimiz noktada hangimiz;

  • Dışarıda gözü kapalı, gönül rahatlığıyla ne kadar yemek yiyebiliyoruz?
  • Mesleki yeterliliği bulunan personel bulabiliyoruz?
  • Taklid-tağşiş ürünlerden kaçınabiliyoruz?
  • Standart malzeme hizmet bulabiliyoruz?
  • Haksız rekabetten korunabiliyoruz?
  • Kamu ihalelerine adilane iştirak edip, alabiliyoruz?

YEMEKDER olarak bu olumsuzlukları giderilmesi, güvenli gıda arzının ve talep tabanlı mesleki eğitimin sağlanması, piyasa gözetim ve denetimin etkin yerine getirilmesi, kamu ihalelerinde yerellik ve adil yeterlilik normları çalışacağız.

Bizler uzun yıllardan beri gıdanın farklı alanlarında faaliyet gösteren; toplu yemek üreten, restoran işleten, gıda hijyen ürünleri üreten, işletmeler için yazılım ve sistem destekleri veren, gıda servis ve sunum malzemeleri üreten ve sektörel süreli yayım yapan 7 arkadaş bir araya geldik. 6 ay içinde Türkiye’nin her yerinden başta gıda, geri kazanım işletmeleri ile konularında özel sektör tecrübesi olan eğitimci, akademisyenlerden oluşan 30 üyeye ulaştık.
Amacımız gıdanın bir alanı ya da dalında değil, her alanında norm ve yeterlilikleri belirlemek, denetim ve gözetimlerin hukuka uygun olarak yapılmasını sağlamak, haksız rekabetin önüne geçerek, işletmeleri güçlendirmek olacak.

Loading

Engin Güner
Latest posts by Engin Güner (see all)
Paylaş :

Comment here