Kategori Dışı

Çözbim e-Sipariş ile siparişlerinizi 1 tıkla tedarikçinize gönderin…

Merhaba,

Bir önceki yazımızda (*Çözbim e-Talep Nedir?) yeni sayıda da e-Sipariş ürünümüzü tanıtacağız demiştik. Bu yazımızda sizlere bu sistemi anlatmak istiyorum.

Çözbim e-Sipariş Nedir?

Çözbim e-Sipariş, **Çözbim Xsentius Portal’ının bir modülü olup Çözbim Yemekçi ile online entegre çalışan; alıcılar için sipariş gönderme, tedarikçiler için sipariş alma sistemidir.

Çözbim e-Sipariş Nasıl Çalışır?

Firma-Müşteri-Satıcı rolleri ile çalışan XsentiusPortal’da Müşteriler “Sipariş Ver-Sipariş Girişi” menüsünden istedikleri Ham madde, Yarı Mamul, Mamul vb. İstedikleri ürünü aratarak ve kolayca bularak sipariş etmek istedikleri ürünlerin miktarlarını -stok miktarlarını, fiyatlarını görerek- girip “Kaydet-Güncelle” butonu aracılığı ile kaydederler, “Sepet Oluştur-Güncelle” butonu aracılığı ile sipariş kesinleştirme öncesi miktarlandırdıkları ürünleri ve sepet tutarını görürler, istedikleri anda ürün seçme ve miktarlandırma listesinde miktar değişikliği yapabilir, çıkarmak istediği ürün(leri) miktarını sıfırlayabilirler ve listeyi tekrar kaydedip ardından sepeti güncelleyebilirler.

İstedikleri ürünleri kalem-kalem; Kdv Dahil-Hariç, Ödeme Türü(Nakit,Havale-Eft,Çek-Senet,Diğer), Para Birimi(TRL,EUR,USD,GBP), Ödemek istedikleri Gün Vadesini belirtebilirler, her satıra ürün veya sipariş ile ilgili açıklama girebilirler.

Sipariş kesinleştirdiklerine karar verdiklerinde “Siparişi Kaydet” butonuna basarak sipariş işlemini bitirmiş olurlar ve sistem fiyatlandırma listesindeki miktarları sıfırlar, sepeti boşaltır ve hem firma ilgililerine hem de sisteme giriş yapıp sipariş kaydını gerçekleştiren firma yetkilisi(yetkililerine) sipariş detaylarını email ile bildirir. Giden email bilgilerinde yer alan link sayesinde istenildiği anda bu linke tıklayarak da siparişin durumu görülebilmektedir.  Aynı zamanda bu ekrandan XLS, PDF formatında ilgili siparişleri dosya olarak indirebilirler.

Unutulduğu düşünülen ürünler olursa yeni sipariş kaydı oluşturulması gerekir.

Çözbim Yemekçi sistemi belirli aralıklar ile portalda yeni bir sipariş olup olmadığına bakar ve parametrik duruma göre otomatik olarak sistemde “Alınan Sipariş” kaydı oluşturur yada kullanıcı onayını bekler. Sipariş Kabul edildikten sonra ilk sipariş durumu portalda “Onay Bekliyor” durumundan “Onaylandı” olarak güncellenir ve  sipariş hazırlanırken “Hazırlanıyor”, hazır olduğunda “Yola Çıktı” ve teslim alındı bilgisi gelince “Teslim Edildi” olarak güncellenir.

Sipariş ekranın da istenilen teslim tarihi, teslim yeri,  ödeme tarihi belirtilebilmekte ve “Siparişlerim” menüsünden ulaştıkları listeden  daha vermiş oldukları siparişlerin durumunu (Onay Bekliyor-Onaylandı-Hazırlanıyor-Yola Çıktı-Teslim Edildi) görebilmektedirler. Aynı şekilde sipariş duruma göre sıralayabilir, gruplayabilirler.

Çözbim e-Sipariş Size Ne Sağlar?

Xsentius Portal’ı tanıtırken

  • Zamandan büyük tasarruf sağlar.
  • Ekonomik anlamda kazanç sağlar.
  • Müşteri ve satıcı memnuniyetini arttırır.
  • Firma içi kontrol sağlar
  • İşlerin takibi ve kontrolü daha kısa zamanda ve daha doğru yapılır.
  • Personel çalışma verimliliğini arttırır.
  • Kurumsal çalışan firma vizyonunuz olduğunu gö

demiştik; şimdi de Xsentius Portal’a eklenen bu yeni modülümüz ile işlerinizi  bir adım daha kolaylaştırıyor ve sipariş alma işlemlerinizi dijital ortama taşıyoruz.
Bir sonraki yazımızda ve çözümümüzde görüşmek üzere hoşçakalın.

Soykan ÖZÇELİK

Yazılım Geliştirici & Analist @ Çözbim Yazılım

 

  • https://cateringguidedergisi.com/2022/10/04/cozbim-e-talep-nedir/
  • * https://cateringguidedergisi.com/2021/08/16/xsentius-ile-menuleriniz-ekstreleriniz-siparisleriniz-stoklariniz-ve-dahasi-online/

 

Loading

Soykan ÖZÇELİK
Takip Edin
Latest posts by Soykan ÖZÇELİK (see all)
Paylaş :

Comment here